Powered by

Με τη βούλα Creative Friendly Destination η πόλη της Λευκωσίας

Τη διάκριση “Creative Friendly Destination” από το Creative Tourism Network, απέσπασε η πόλη της Λευκωσίας. Η πιστοποίηση απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, Θεόδωρο Κρίγγου, από την Director του Creative Tourism Network, Caroline Couret, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, στο CyENS Centre of Excellence.

Εξάλλου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάστηκαν οι ενέργειες της ΕΤΑΠ Λευκωσίας για την ανάπτυξη του δημιουργικού τουρισμού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cult CreaTE, καθώς και η νέα καμπάνια της ΕΤΑΠ Λευκωσίας με τίτλο “ngage”.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Θεόδωρος Κρίγγου, αναφέρθηκε στις πραγματοποιούμενες δράσεις της εταιρείας, καθώς και σε αυτές που πρόκειται να γίνουν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του δημιουργικού και πολιτιστικού τουρισμού στη Λευκωσία.

Παράλληλα, ο κ. Κρίγγου εξήρε τη στήριξη της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, στην εκκόλαψη και επιτάχυνση της ανάπτυξης δημιουργικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνεισφορά της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας στο ακαθάριστο ΑΕΠ της Ένωσης.

Το πρόβλημα που εντοπίζει ο κ. Κρίγγου, ωστόσο, σχετίζεται με τη βιωσιμότητα της αστικής ανάπτυξης στις πολιτιστικές και δημιουργικές επιχειρήσεις, κάτι που, όπως τόνισε, μελετάται μέσω της διερεύνησης παρόμοιων αναπτύξεων και παραδειγμάτων σε άλλες πόλεις του κόσμου.

Ο κ. Κρίγγου παρουσίασε, επίσης, την καμπάνια “ngage”, εστιάζοντας στους στόχους της που είναι η προβολή χώρων που προκαλούν τον επισκέπτη να εμπλακεί δημιουργικά και δημιουργικών επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και το τουριστικό προϊόν του τόπου.

Τέλος, ο κ. Κρίγγου αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Creative Tourism Network και ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια της ΕΤΑΠ, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία του Visit Nicosia mobile app, αλλά και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων.

Αναφερόμενη στη διάκριση της πόλης της Λευκωσίας,  η Director του Creative Tourism Network, Caroline Couret, τόνισε ότι πλέον η Λευκωσία είναι ηγέτιδα στον δημιουργικό τουρισμό, ενώ επεσήμανε ότι η στροφή στην προσέλκυση επισκεπτών αυτού του είδους, σε καμία περίπτωση αντικαθιστά τους παραδοσιακούς πυλώνες της οικονομίας, αλλά αντιθέτως τους ενισχύει.

Η κ. Couret τόνισε, παράλληλα, την προστιθέμενη αξία που προσδίδει στην Λευκωσία ο δημιουργικός τουρισμός, λέγοντας επίσης ότι η περαιτέρω ανάπτυξή του δύναται να βελτιστοποιήσει, μεταξύ άλλων, τους πόρους, τις ντόπιες κοινότητες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πρωτεύουσας.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση της Λευκωσίας ως Creative Friendly Destination, έλαβε υπ’ όψιν κριτήρια όπως η υποδομή της (η ύπαρξη δηλαδή των υλικοτεχνικών προϋποθέσεων για την επιτυχία του εγχειρήματος), αλλά και κριτήρια όπως η έντονη πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, η πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών, κ.α.

Τη διάσκεψη διοργάνωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων