Η μέση λύση που προτείνει η ΟΕΒ για τις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού

Έκκληση προς το Υπουργείο Μεταφορών όπως προβεί σε εγκατάλειψη των δικαιωμάτων του κράτους επί των οποιωνδήποτε νέων αυξήσεων, μέχρι την ολοκλήρωση των προσπαθειών για οποιεσδήποτε αναπροσαρμογές από τις εταιρείες στις ανακοινωθείσες αυξήσεις στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού, απευθύνει η ΟΕΒ.

Διαβάστε ακόμη: 

Τρικυμία στην οικονομία από τις αυξήσεις τελών στο λιμάνι Λεμεσού

Φόρμουλα Αβέρωφ για τις αυξήσεις τελών στο λιμάνι Λεμεσού

Αυξήσεις στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού...πνίγουν τις επιχειρήσεις

Πήρε ξεκάθαρη θέση για τις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού ο Καρούσος

Λιμάνι Λεμεσού: Έκκληση για δεύτερες σκέψεις όσον αφορά τις ταρίφες

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρο Μιχαήλ, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου σημειώνει πως το όλο θέμα θα είχε λήξει αν το κράτος απεκδύετο του δικαιώματός του επί των οποιωνδήποτε νέων αυξήσεων, υποδεικνύοντας ότι είναι κάτι που θα μείωνε περίπου στο 1/3 (από 15% σε 5%) το τελικό ύψος των αυξήσεων.

«Σε μια εποχή που του κράτος έχει διαθέσει τεράστιους εθνικούς πόρους για στήριξη της πραγματικής οικονομίας και προβαίνει σε αναστολή είσπραξης οφειλόμενων φόρων και εισφορών σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας, η είσπραξη από το κράτος των 2/3 από τις νέες αυξήσεις στις ταρίφες θα συνιστούσε επιβολή φορολογίας σε εξόφθαλμη αντίθεση και αντίφαση με την γενικότερη κυβερνητική πολιτική», τονίζει στην επιστολή του ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ.

Περαιτέρω, διά του γενικού της διευθυντή, η ΟΕΒ καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να μελετήσει με κάθε μέσο τη δυνατότητα, μέσα από τις υφιστάμενες συμβάσεις και το ευρύτερο εθνικό και κοινοτικό νομικό πλαίσιο, να τύχουν από το Υπουργείο διαπραγμάτευσης οι προστιθέμενες αυξήσεις.

«Αντιλαμβανόμενοι πλήρως», επισημαίνει, «τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από το συμβόλαιο με τους στρατηγικούς επενδυτές του λιμανιού σε ένα κράτος δικαίου όπως η Κύπρος, αναγνωρίζουμε το περιορισμένο περιθώριο ελιγμών στις προσπάθειες σας για αποφυγή εφαρμογής της όποιας ρήτρας παρέχει στους επενδυτές δικαίωμα και για επιβολή αυξήσεων στις ταρίφες».

«Ωστόσο», υπογραμμίζει ο κ. Αντωνίου, «σας καλούμε όπως μελετήσετε με κάθε μέσο τη δυνατότητα, μέσα από τις υφιστάμενες συμβάσεις και το ευρύτερο εθνικό και κοινοτικό νομικό πλαίσιο, να τύχουν από το Υπουργείο διαπραγμάτευσης οι προστιθέμενες αυξήσεις».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την επιστολή: 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Το διάταγμα (pics)
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων