Powered by

O κυκλικός σχεδιασμός των χώρων εστίασης

Στη νέα τάση της κυκλικότητας σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό χώρων εστίασης αναφέρθηκε ενώπιον του 3ου Food and Beverage, HORECA Business Conference ο Χριστάκης Πίσσης, Ιδιοκτήτης / Διευθύνων Σύμβουλος της Pissis Ltd, επισημαίνοντας πως η κυκλικότητα ήταν κάτι το οποίο προϋπήρχε πριν από την δημιουργία του σχετικού όρου και την είχε δημιουργήσει η ανάγκη και η δυσκολία εξεύρεσης νέων πρώτων, καθώς και η συνεχιζόμενη ανάγκη για μείωση του κόστους.

Συγκεκριμένα, η κυκλικότητα αφορά στην χρήση υλικών που θα επιτρέπουν την μακροχρόνια χρήση και να επαναχρησιμοποίησή τους, καθώς και στην εφαρμογή τεχνικών που θα επιτρέπουν τη μείωση των αναγκών ενέργειας.

Ο κ. Πίσσης τόνισε πως η νέα προσέγγιση θα επιφέρει πολλαπλό όφελος στους πελάτες, ενώ όσον αφορά τους προμηθευτές, θα δώσει νέα ώθηση στην εύρεση νέων υλικών και την ανάπτυξη περαιτέρω τεχνογνωσίας στη συντήρηση των κατασκευών και επαναχρησιμοποίηση των υλικών, με απώτερο πάντα σκοπό την ικανοποίηση των απαιτήσεων και αναγκών των πελατών, χωρίς καθόλου εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευών και στην τελική εικόνα τους.

Αναπόφευκτα, πρόσθεσε, η χρήση της κυκλικότητας στις επιχειρήσεις δίνει πολλά περιβαλλοντικά οφέλη παρατείνοντας τη χρήση των φυσικών πόρων και μειώνοντας την παραγωγή αποβλήτων, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω του σχεδιασμού και της επιλογής των κατάλληλων υλικών. Η κυκλικότητα, σημείωσε, θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την αποδοτικότητα των πόρων τους και την ανάπτυξη τεχνικών συντήρησης των κατασκευών.

Ο κ. Πίσσης τόνισε πως οι αρχές της κυκλικότητας προσφέρουν ευκαιρίες ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η εξειδίκευση, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας, ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη διαφορά κόστους μεταξύ χρησιμοποιημένων και παρθένων υλικών.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της κυκλικότητας στους χώρους εστίασης ο κ. Πίσσης ανέφερε πως επιβάλλεται η υιοθέτησης της κυκλικότητας διότι υπάρχει συχνή ανάγκη για ανανέωση, αναβάθμιση και ανακαίνιση χώρων και υποδομών. Επίσης, παρατηρείται παγκόσμια τάση από αλυσίδες εστιατορίων για χρήση νέων, περιβαλλοντικά φιλικών υλικών.

Η κυκλικότητα στους χώρους εστίασης, τόνισε ο κ. Πίσσης, θα παρέχει αναβάθμιση σε ελάχιστο χρόνο, με μειωμένο κόστος και παρέχεται η ευχέρεια για συχνότερες αναβαθμίσεις.

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο