Έρχεται το 4o Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού (video)

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού. Το Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, δίνοντας την έναρξη για την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Για την ατζέντα του φετινού συνεδρίου, μίλησε στο InBusiness TV, η Χριστίνα Χριστοφόρου, υπεύθυνη κοινωνικής ευθύνης και ανάπτυξης της Αρχής.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του συνεδρίου SGW2021;
Το Συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας της ασφαλούς συμμετοχής στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Η εστίαση στο ασφαλές παιχνίδι αναδεικνύει την ευθύνη της πολιτείας και των παρόχων τυχερών παιχνιδιών να ενισχύσουν περαιτέρω τους μηχανισμούς προστασίας των παικτών.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αφορά, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια σε ζήτημα δημόσιας υγείας, την χρήση εργαλείων και την αξιολόγηση κινδύνων κατά τον σχεδιασμό τυχερών παιχνιδιών, πως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της νευροεπιστήμης δύναται να αποτρέψει εξαρτητικές συμπεριφορές, πως η καθιέρωση προτύπων ασφαλούς παιχνιδιού μπορεί να ενισχύσει την προστασία των παικτών. Ακόμη, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα παρουσιαστεί η χρήση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ως μέσο για μείωση της βλάβης που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης θα συζητηθεί πως μπορεί να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.  

 

Σε ποιους απευθύνεται το συνέδριο ασφαλούς παιχνιδιού;
Το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας, τόσο σε ιδιωτικές εταιρίες όσο και σε οργανωμένα σύνολα και επαγγελματίες του κλάδου τυχερών παιχνιδιών, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συμβούλους επιχειρήσεων, μέσα μαζικής ενημέρωσης, λειτουργούς νεολαίας, δικηγορικά και διαφημιστικά γραφεία, αθλητικές ομοσπονδίες και άτομα του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί σε θέματα πρόληψης και διαταραχών τυχερών παιχνιδιών όπως ο καταξιωμένος καθηγητής Mark Griffits και η Δρ. Rachel Volberg. Επίσης, στο συνέδριο θα συμμετέχουν επιστήμονες, επαγγελματίες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, αρμόδιοι φορείς αλλά και εκπαιδευτές από την Κύπρο και το εξωτερικό για να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους γύρω από το Ασφαλές Παιχνίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας