Powered by

Το ΕΒΕΑ προωθεί αιτήματα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Εποικοδομητική συνάντηση για θέματα που αφορούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου είχαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέτος καθώς και αρκετοί από τους βουλευτές Αμμοχώστου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης του ΑΞΙΚ στην Αγία Νάπα και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς διαβεβαίωσε τον κ. Ζαννέτο ότι το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αρχική του θέση για την μεταστέγαση του ΑΞΙΚ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Επίσης, συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό το φως της  απόφασης της Βουλής για αναβολή των δημοτικών εκλογών, όπου τονίστηκε ότι η συνένωση των 4 δήμων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα δήμο δεν εξυπηρετεί ούτε τα οικονομικά, αλλά και ούτε τα εθνικά συμφέροντα της επαρχίας Αμμοχώστου. Ενώ αντιθέτως, η συνένωση των δήμων Αγίας Νάπας, Σωτήρας και της κοινότητας Λιοπετριού, τόσο γεωγραφικά, όσο και από τουριστικής και οικονομικής άποψης, θα συμβάλει στην ισχυρή και ορθολογιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το θέμα της αξιοποίησης του χώρου που βρίσκονται οι κεραίες στο Κάβο Γκρέκο. Τόσο ο κ. Παπαθωμάς όσο και ο κ. Ζαννέτος συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος, είτε με τη δημιουργία μουσείου, είτε συνεδριακού κέντρου από τον Δήμο.

Σε δήλωση του ο κ. Παπαθωμάς ανάφερε ότι το Επιμελητήριο είναι δίπλα στα αιτήματα των Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, με σκοπό να διερευνηθεί η ανάπτυξη και οι προοπτικές προόδου ολόκληρης της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παπαθωμά για τη στήριξη του Επιμελητηρίου.

Δειτε Επισης

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου
Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Πράσινο από Υπουργικό στο ν/σ για ωφελήματα αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων-Ποιες οι διαφοροποιήσεις
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο