Powered by

BBC: Αποζημίωση 1,5 εκατ. λίρες στη βασιλική οικογένεια για τη συνέντευξη της Νταϊάνα

Έχουν περάσει 26 χρόνια από την πολυσυζητημένη συνέντευξη, που παραχώρησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ και έπειτα από έρευνα το BBC αναλαμβάνει να αποζημιώσει τη βασιλική οικογένεια.

Ο δικαστής Ντάισον ανέλαβε την υπόθεση και κατάφερε τελικά να αποδείξει πως όντως η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει την εν λόγω συνέντευξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του BBC, η βασιλική οικογένεια θα λάβει αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. λιρών από τα έσοδα, που έχει λάβει ο σταθμός πουλώντας τα δικαιώματα της συνέντευξης σε άλλα παγκόσμια κανάλια.

Όπως αναφέρθηκε μάλιστα, τα χρήματα θα διατεθούν σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, τον οποίο θα ορίσει η βασιλική οικογένεια και πιο συγκεκριμένα, οι γιοι της πριγκίπισσας, πρίγκιπας Ουίλιαμ και Χάρι.

Ακόμα, δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε οι ακριβείς όροι της συμφωνίας μεταξύ του BBC και της βασιλικής οικογένειας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Τέλος, λέγεται πως το κανάλι έχει ήδη στείλει ορισμένα απολογητικά γράμματα στο Μπάκιγχαμ για το κακό, που προξένησε η συνέντευξη τόσο στην φήμη της βασιλικής οικογένειας, όσο και στην ψυχολογία της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ