Powered by

Βαρύ το τίμημα για επιχειρηματίες που δεν θα διασφαλίζουν εφαρμογή του SafePass

Ποινικά υπεύθυνοι σε περίπτωση που δεν διασφαλίσουν ότι ο πελάτης ή όποιος παρίσταται στο υποστατικό τους, δεν έχει SafePass, θα είναι οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές του, που θα έχουν πλέον ρόλο… αστυνομικού.

Στον παραβάτη το πρόστιμο είναι 300 ευρώ, ωστόσο στον ιδιοκτήτη η καμπάνα για παραβίαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου, ορίζεται με βάση τα τετραγωνικά του και μπορεί να ανέλθει σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Για παράδειγμα το πρόστιμο για ένα χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων, είναι 4,000 ευρώ. Εάν οι παραβιάσεις είναι επαναλαμβανόμενες, τότε η υπόθεση καταχωρείται στο Δικαστήριο, με τον ιδιοκτήτη να λογοδοτεί ενώπιόν του.

Διαβάστε ακόμη: 

Στις επιχειρήσεις η ευθύνη εφαρμογής του safepass

Το κίνητρο για χώρους εμβολιασμένων και οι φωνές για safepass

Ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής, όπως αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο θα είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της εφαρμογής του SafePass και των άλλων υγειονομικών μέτρων. Τους ελέγχους για το εάν έχουν τηρηθεί οι πρόνοιες του περί λοιμοκάθαρσης νόμου, θα τους κάνει η Αστυνομία και εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν από αύριο.

Οι χώροι στους οποίους είναι υποχρεωτικό το SafePass είναι τα υποστατικά εστίασης, οι χώροι εκδηλώσεων ή δεξιώσεων, τα νυχτερινά κέντρα, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικοχορευτικοί χώροι, τα μπαρ, οι δισκοθήκες, τα θέατρα, τα αμφιθέατρα, οι αίθουσες θεαμάτων, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας και τα γήπεδα, εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Οι λεπτομέρειες, θα καθοριστούν μέσω διατάγματος που θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος της Κυβέρνησης η μετατροπή της Κύπρου σε κορυφαίο επιχειρηματικό προορισμό
Το επιχειρείν στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου με τη νέα γενιά στα ηνία-Η μετάβαση και οι προκλήσεις
Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ
Μείωση του ετήσιου πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά τον Μάρτιο