Ενδυνάμωση Δημόσιων Λειτουργών στη Διαχείριση Έργων

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση» κρίθηκε αναγκαίο από την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) όπως ενδυναμωθούν οι δημόσιοι λειτουργοί σε σύγχρονα εργαλεία Διαχείρισης Έργων με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή διοικητικών αλλαγών στους οργανισμούς τους. Σημειώνεται ότι έχει υπογραφεί στις 19 Ιουλίου 2021 σχετική συμφωνία με τον Ανάδοχο ΚΕΣΕΑ και ICBS Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών Α.Ε. για το ποσό των εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδων και οκτακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (€185,835) συν Φ.Π.Α. Συνολικά, η σύμβαση θα διαρκέσει 22 μήνες.
 

Μέσα από τη σύμβαση θα σχεδιαστεί σειρά μαθησιακών δραστηριοτήτων 35 ανθρωποωρών χρησιμοποιώντας το πρότυπο PMP (Project Management Professional).  Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση τουλάχιστον 35 ανθρωποωρών εκπαίδευσης μπορεί μέσα από εξέταση να οδηγήσει σε πιστοποίηση στο εν λόγω πρότυπο. Η εξέταση δεν προβλέπεται στη σύμβαση αλλά μπορεί ο κάθε εκπαιδευόμενος να προχωρήσει σε αυτήν ατομικά. Παράλληλα, θα προσφερθεί καθοδήγηση (coaching) 270 εκπαιδευτικών ωρών σε αριθμό οργανισμών έτσι ώστε να υποστηριχθούν τρέχοντα έργα σε οργανισμούς της δημόσιας υπηρεσίας.  Οι πιο πάνω μαθησιακές δραστηριότητες θα προσφερθούν μέσα από ηλεκτρονική σύγχρονη εκπαίδευση.

 

 Άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνει η συμφωνία αφορούν την πραγματοποίηση Ημερίδας με σκοπό την ενημέρωση για το πρότυπο PMP και την εκπαίδευση των λειτουργών της Ακαδημίας σε βασικές αρχές διαχείρισης έργων έτσι ώστε να διασφαλιστεί και η βιωσιμότητα του έργου.

Το έργο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση», που υλοποιείται από την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης