Powered by

Τζόνσον: Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στα διεθνή ταξίδια

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την πιθανότητα να εξαιρεί από την υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν επί βρετανικού εδάφους από χώρες της πορτοκαλί λίστας εφόσον έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, προσπάθησε να περιορίσει τις προσδοκίες για ευρεία χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών κάνοντας λόγο για «δύσκολη» χρονιά. «Θέλω να τονίσω ότι αυτή θα είναι, οτιδήποτε και αν συμβεί, μία δύσκολη χρονιά για ταξίδια. Θα υπάρχει ταλαιπωρία, θα υπάρχουν καθυστερήσεις, φοβάμαι, επειδή η προτεραιότητα πρέπει να είναι να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή και να σταματήσουμε την επιστροφή του ιού», είπε ο κ. Τζόνσον.

Αναφερόμενος στην άρση των εγχώριων περιοριστικών μέτρων, εκτίμησε ότι είναι «καλή» η προοπτική να είναι η 19η Ιουλίου το «τερματικό σημείο», όπως έχει προαναγγελθεί. Παρέπεμψε για αυτή την αισιόδοξη εκτίμηση στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά όλων των παραλλαγών του κορωνοϊού.

Στο ερώτημα πάντως αν θα μπορούσε να υπάρξει εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων αργότερα μέσα στο έτος, ο Βρετανός Πρωθυπουργός σχολίασε ότι «δεν μπορείς ποτέ να αποκλείσεις ότι θα υπάρξει μια νέα ασθένεια, κάποια νέα φρίκη για την οποία απλά δεν έχουμε κάνει υπολογισμούς». Πρόσθεσε ότι η χώρα θα μπορούσε να έρθει αντιμετώπιση με έναν «σκληρό χειμώνα» για διάφορους λόγους.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η επιστημονική σύμβουλος της κυβέρνησης Δρ Σούζαν Χόπκινς προειδοποίησε ότι ίσως χρειαστούν lockdown το χειμώνα αν τα νοσοκομεία φτάσουν σε σημείο κορεσμού.

Ο Μπόρις Τζόνσον φάνηκε επίσης να απορρίπτει την προοπτική άρσης των εγχώριων περιορισμών πριν από τις 19 Ιουλίου, επικαλούμενος την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ενώ τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει τη δεκαήμερη απομόνωση για τους πολίτες που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού με ημερήσια διαγνωστικά τεστ. 

Σημείωσε όμως ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη για αυτό το βήμα, το οποίο θα εφαρμοστεί όταν είναι «λογικό» και κατόπιν ιατρικών συστάσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία
Τα αμερικανικά τέλη φρενάρουν τα κινεζικά ναυπηγεία-Πτώση 52% στις παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο
Ξανά πάνω από τις $120.000 το Bitcoin μετά το «ναι» σε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ
Politico: Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση της Κομισιόν για νέο φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις
Νέα άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-Στο 6,75% το 30ετές
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.… Τα νέα όπλα που ετοιμάζει η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Τραμπ
Άλλη εποχή στο διατλαντικό εμπόριο αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Τι θα γίνει αν ο Τραμπ απολύσει τον Πάουελ-Το πιθανό ντόμινο