Powered by

ΙΚΕΑ: Πρόγραμμα «απόσυρσης» επίπλων

H IKEA στη Βρετανία προσφέρει χρηματικό μπόνους στους πελάτες που επιστρέφουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να μειώσει την αύξηση των απορριμμάτων.

Η Σουηδική επιχείρηση θα επιτρέψει την επιστροφή συγκεκριμένων συναρμολογημένων επίπλων όπως κομοδίνα, μπουφέδες και γραφεία, δίνοντας στους πελάτες κουπόνι. Η ΙΚΕΑ θα πληρώσει 30% – 50% της αρχικής αξίας του επίπλου αναλόγως με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. 

Η μέση τιμή των επιτρεπόμενων επιστρεφόμενων επίπλων είναι 29 στερλίνες. Οποιαδήποτε έπιπλα επιστραφούν στην ΙΚΕΑ είτε θα μεταπωληθούν είτε θα ανακυκλωθούν.

Η ΙΚΕΑ δοκιμάζει το πιλοτικό πρόγραμμα εδώ και ένα χρόνο στο Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη της Σκωτίας. Είχε σκοπεύσει να επεκτείνει το πρόγραμμα πέρυσι αλλά τα lockdowns το κατέστησαν απαγορευτικό.

«Οι έρευνές μας υποδεικνύουν πως υπάρχει τεράστια ζήτηση στην πώληση χρησιμοποιημένων επίπλων», ανέφερε το στέλεχος της ΙΚΕΑ στη Βρετανία, Γκρεγκ Λούκας. 

Με τους εργαζόμενους να αρχίζουν δειλά-δειλά να επιστρέφουν στο γραφείο, μπορεί να υπάρξει μια ανάγκη για επιστροφή επίπλων γραφείου που δεν χρειάζονται πια. Η ΙΚΕΑ είναι μία από αρκετές εταιρείες οι οποίες προσπαθούν να βρουν τρόπους να επαναχρησιμοποιήσουν ή να ανακυκλώσουν τα προϊόντα τους έτσι ώστε να προσελκύσουν τη νέα γενιά των κλιματικά ευαίσθητων καταναλωτών.

Πηγή: NewMoney.gr

Δειτε Επισης

Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ