Selected Premium Beef: Οι Κύπριοι έγιναν σεφ με κρέας υψηλής ποιότητας
06:40 - 28 Μαΐου 2021
Στροφή σε υψηλής ποιότητας κρέας πραγματοποίησαν οι καταναλωτές εν μέσω πανδημίας, οι οποίοι δείχνουν περισσότερο εξοικειωμένοι με τα διάφορα είδη κοπών του μοσχαρίσιου κρέατος, αλλά και με τους τρόπους ψησίματός του.
Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές δείχνουν την προτίμησή τους στη νέα σειρά προϊόντων των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Alphamega Selected Premium Beef, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας κρέας με χαμηλότερο κόστος στο σπίτι τους, σε σύγκριση με το τι θα πλήρωναν για αντίστοιχο προϊόν σε κάποιο εστιατόριο.
Μιλώντας στο InBusinessNews η Νίκη Ευθυμίου, Διευθύντρια του Εμπορικού Τμήματος των Υπεραγορών Αλφαμέγα, ανέφερε ότι παρατηρείται μία προτίμηση στις κοπές με περισσότερο ενδομυϊκό λίπος, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κρέας είναι πιο εύγευστο και πολύ πιο εύκολο στο ψήσιμο, ειδικά για καταναλωτές χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις στο θέμα του ψησίματος.
Το lockdown «κλείδωσε» τους Κύπριους στην κουζίνα
Λάτρεις του κρέατος εξακολουθούν να είναι οι Κύπριοι, κάτι το οποίο αντανακλάται στην ιδιαίτερη απήχηση που είχαν τα προϊόντα Alphamega Selected Premium Beef με το που έκαναν την εμφάνισή τους στα ψυγεία των Υπεραγορών Αλφαμέγα.
«Σε αυτό συνέτειναν, αναμφίβολα, τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα και το κλείσιμο εστίασης. Ο περίσσιος ελεύθερος χρόνος λόγω lockdown, έδωσε την ευκαιρία στους καταναλωτές να πειραματιστούν με καινούρια υλικά και νέες γεύσεις, ενώ οι λάτρεις του μοσχαρίσιου στέικ που δεν μπορούσαν να το απολαύσουν σε κάποιο εστιατόριο, δεν δίστασαν να αναλάβουν χρέη… σεφ και να το μαγειρέψουν οι ίδιοι στο σπίτι», επεσήμανε σχετικά η κ. Ευθυμίου.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι το μοσχαρίσιο κρέας ψήνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορεί να θεωρηθεί επιλογή πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη B12, ήταν ένας ακόμη λόγος ώστε αρκετοί νέοι καταναλωτές να τo εντάξουν στο εβδομαδιαίο διατροφικό τους πρόγραμμα.
Επιπλέον, στην αύξηση της ζήτησης μοσχαρίσιου κρέατος υψηλής ποιότητας φαίνεται να συνέβαλε και η κουλτούρα του barbeque που συνιστά μία δημοφιλή μορφή ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης στο εξωτερικό, η οποία άρχισε και στην Κύπρο να κερδίζει έδαφος.
Αυξημένη η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος
Κατά τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται αυξητική τάση στην κατανάλωση του μοσχαρίσιου κρέατος ειδικά μετά το λανσάρισμα των νέων προϊόντων Selected Premium Beef.
Σύμφωνα με την κ. Ευθυμίου, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το προϊόν της προτίμησής του μέσα από μια σειρά διαφορετικών κοπών, όπως κόντρα φιλέτο, σπαλομπριζόλα και φιλέτο από Αυστραλία, Αμερική και Αργεντινή, Τόμαχοκ σπαλομπριζόλα από Βρετανία και Αμερική και Wagyu σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο από Αυστραλία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα προϊόντα Selected Premium Beef των Υπεραγορών Αλφαμέγα προέρχονται από μοσχάρια Grain Fed, τα οποία ακολουθούν ειδική διατροφή ώστε να διασφαλίζεται, μεταξύ άλλων, η πλούσια γεύση του κρέατος και η μαλακή υφή.
«Τα νέα προϊόντα premium beef διατίθενται ατομικά σε αεροστεγή συσκευασία skin pack, η οποία μπορεί να τα διατηρήσει φρέσκα στο ψυγείο μέχρι και 30 ημέρες, ενώ διασφαλίζει τη διατήρηση χαμηλού μικροβιακού φορτίου», τόνισε στο InBusinessNews η κ. Ευθυμίου, σημειώνοντας ότι τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων σε συνδυασμό με το lockdown συνέτειναν ώστε να κερδίσουν και νέο καταναλωτικό κοινό.
Τι πρέπει να προσέχουμε
Ο καταναλωτής που προτιμά τα συγκεκριμένα προϊόντα, θα πρέπει κατά την αγορά τους να προσέξει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ποιότητα του κρέατος αλλά και τον τρόπο μαγειρέματός του, όπως:
- Χώρα προέλευσης
- Είδος κοπής
- Σωστές θερμοκρασίες
Επίσης, οι συσκευασίες θα πρέπει να φέρουν ειδικές πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους φορείς ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους.