powered by

Η ΕΥ Κύπρου συμμετείχε στο Cyprus Professional Services Conference

Η EY Κύπρου και η Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε. – EY Law, συμμετείχε στο Cyprus Professional Services Conference, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2021, στο Hilton Λευκωσίας. Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε από την IMH, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της αποκατάστασης της φήμης της Κύπρου και της εξεύρεσης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Τα θέματα που καλύφθηκαν από τους ομιλητές στην εκδήλωση περιελάμβαναν την ανταγωνιστικότητα των παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου, την ελκυστικότητα των υπηρεσιών της Κύπρου στην παγκόσμια αγορά, το μέλλον των παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών καθώς και την ανάγκη για ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που θα επιτρέψει στον κλάδο των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ανώτερα στελέχη λογιστικών, ελεγκτικών, φορολογικών και νομικών εταιρειών, εταιρειών επιχειρηματικών συμβούλων, καθώς και τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Ο Σταύρος Παντζαρής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥ Κύπρου, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: Το φορολογικό και λογιστικό επάγγελμα σε σταυροδρόμι: Ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης για διεθνείς επιχειρήσεις. Ο κ. Παντζαρής επικεντρώθηκε στις πέντε βασικές προτεραιότητες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούν για τους παρόχους επαγγελματικών υπηρεσιών.

Η Άντρια Κουκούνη, Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Κεφαλαιαγορών στην Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε. – EY Law, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα Το μέλλον του τομέα των επενδυτικών κεφαλαίων της Κύπρου, εστιάζοντας στον τρόπο διαχείρισης του πρόσφατου κινδύνου φήμης για την Κύπρο και την αποκατάσταση της επιχειρηματικής της εικόνας παγκοσμίως.

Σχολιάζοντας την εκδήλωση, ο Σταύρος Παντζαρής σημείωσε: «Ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως οι λογιστικές, ελεγκτικές, φορολογικές και νομικές εταιρείες, έχουν εξελιχθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών σε βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας. Οι αναδυόμενες οικονομικές, κοινωνικές, ρυθμιστικές και τεχνολογικές τάσεις, καθώς και οι αυξανόμενες απαιτήσεις των επενδυτών και των ενδιαφερομένων μερών, δημιουργούν νέες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις, αλλά και νέες ευκαιρίες υπηρεσιών για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα. Για να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξυπηρετεί τους πελάτες του, ο τομέας πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο διευρύνοντας παράλληλα, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, νέες γεωγραφικές αγορές και ροές εσόδων».

Δειτε Επισης

Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηγεσία ξεκινά με συμμετοχή
Κατασκήνωση FEM στην Κύπρο: Εκεί που τα κορίτσια βρήκαν τη φωνή τους, την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να ηγηθούν
ΕΚΚ: Καλεί σε συμμετοχή στη διαβούλευση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της αγοράς κεφαλαίων
Με μεγάλη επιτυχία το 7ο ετήσιο Τουρνουά Φούτσαλ TELETHON-Η νικήτρια ομάδα
Δυναμική παρουσία Κύπρου στο MRC Crete 2025-Οι διακρίσεις ομάδων ρομποτικής δημόσιων και ιδιωτικών φορέων
«Η Αόρατη Συνωμοσία»: Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Χατζηκυριάκου για τον φόνο του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία το 1974
3ο Cyprus Forum-Cities: Πόσο έξυπνες μπορούν να γίνουν οι πόλεις της Κύπρου;
Συμμόρφωση με την Ε.Ε., παγκόσμια ευθυγράμμιση AML και δικαιοδοσίες υψηλού κινδύνου
Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Πληροφορικής CCS
Διεθνής αναγνώριση για το MBA του Πανεπιστημίου Λεμεσού με EFMD διαπίστευση