Powered by

Ασφαλείς από κορωνοϊό στην Κύπρο οι Βρετανοί- Ελάχιστοι επέστρεψαν θετικοί

Οι περισσότεροι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους Βρετανούς θα πρέπει να θεωρηθούν ασφαλείς και να υπαχθούν το συντομότερο δυνατό στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα του Λονδίνου, υποστηρίζουν παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χώρες όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν υπαχθεί στην «πορτοκαλί» κατηγορία επικινδυνότητας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης κατ’ οίκον για τις αφίξεις στο Ην. Βασίλειο.

Φορείς του τουρισμού, ωστόσο, παραπέμπουν σε στοιχεία από το πρόγραμμα ελέγχων και ιχνηλάτησης του εθνικού συστήματος υγείας NHS που μοιάζουν να επιβεβαιώνουν πως οι αφίξεις από την Ευρώπη δε συνιστούν σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη: 

Ανάβει πράσινο για την κάθοδο Βρετανών το… πορτοκαλί

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο διάστημα 26 Μαρτίου με 22 Απριλίου λιγότεροι από τρεις εκ των 591 ταξιδιωτών από την Κύπρο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ποσοστό απειροελάχιστο.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για αφίξεις από την Πορτογαλία, που είναι στην πράσινη λίστα, ήταν 0,6% και για τις «πορτοκαλί» Ελλάδα 0,8%, Ισπανία 0,7%, Γαλλία 0,8% και Ιταλία 0,4%. Ακόμα πιο χαμηλά ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά θετικότητα για τις αφίξεις από Μάλτα και Κροατία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet Γιόχαν Λούντγκρεν σχολίασε ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει μόνο 12 χώρες και εδάφη στην πράσινη λίστα για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής στις 17 Μαΐου δεν είναι δικαιολογημένη.

Όπως συμπλήρωσε, πέρα από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μεταφορά κρουσμάτων από την Ευρώπη είναι πολύ περιορισμένη, η πρόοδος των εμβολιασμών θα έπρεπε να σημαίνει μεγαλύτερη ελευθερία για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που έχει από χθες συναντήσεις στο Λονδίνο με πολιτικούς και τουριστικούς παράγοντες της Βρετανίας δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε πολύ καλό επίπεδο» αναφορικά με την πανδημία και ότι τα πράγματα βελτιώνονται κάθε εβδομάδα. 

Σημείωσε δε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση ως προς τα ελληνικά νησιά με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa
Check out Κίκη Χριστοδουλίδη από το «Ρόδον»-Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Ευρώπη απειλεί με δασμούς στην Boeing εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με ΗΠΑ
«Ρόδον»: Διορισμοί Balram Chainrai, Arun Kumar Jairam και Χρίστου Νεοκλέους στο Δ.Σ.-Τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις