Powered by

Ενώπιον Δικηγορικού Συλλόγου υποθέσεις πειθαρχικής δίωξης μελών

Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, για τα όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες για τον τρόπου που εξετάζονται οι υποθέσεις σχετικά με τα μέλη και αναφέρει πως στο παρόν στάδιο εκκρεμούν διάφορες υποθέσεις πειθαρχικής δίωξης δικηγόρων.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος εξηγεί ότι από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και διορίστηκε το νέο Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συμβουλίου, έχει αναλάβει την εξέταση όλων των εκκρεμουσών αλλά και των νέων υποθέσεων, λειτουργώντας σε τρία κλιμάκια για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξέταση.

Ο Σύλλογος κάνει αναφορά στις "απορίες που εκφράζονται και διατυπώνονται από πολίτες, ιδιαιτέρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σημείο αναφοράς τις υποθέσεις τις οποίες χειρίζεται και εξετάζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο" και ενημερώνει ότι στο παρόν στάδιο εκκρεμούν διάφορες υποθέσεις πειθαρχικής δίωξης δικηγόρων.

Υπογραμμίζει στην ανακοίνωση ότι όλες οι υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως άλλωστε και αριθμός άλλων υποθέσεων που δεν απασχολούν το σύνολο της κοινής γνώμης, μελετώνται και εξετάζονται επισταμένως από το Πειθαρχικό Συμβούλιο σύμφωνα με το προβλεπόμενο πλαίσιο.

"Ωστόσο, για ευνόητους λόγους, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική διαδικασία, κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή επίσημων ανακοινώσεων ή αναρτήσεων υπό μορφή είδησης, αναφορικά με την πρόοδο οποιασδήποτε εκκρεμούσας υπόθεσης που εξετάζεται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο" καταλήγει ο Σύλλογος. 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων
Γιάννης Παναγιώτου στο EPSCO της Ε.Ε.: Θετική η πορεία της κυπριακής αγοράς εργασίας
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου
Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες