Φωνάζουν για τον περιορισμό θητειών οι κτηματομεσίτες

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τον προωθούμενο από την Βουλή περιορισμό της θητείας των αιρετών μελών του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών(πρόεδρος και μέλη) σε δυο θητείες, εκφράζει σε ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το θέμα, υπό τον τίτλο «Ο περιορισμός της θητείας των αιρετών μελών του Συμβουλίου (Πρόεδρος & Μέλη) σε δυο θητείες», συζητήθηκε κατά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών ημερομηνίας 5.4.2021.

«Το εν λόγω θέμα, που αφορά τον περιορισμό της θητείας των αιρετών μελών του Συμβουλίου, δηλαδή του Προέδρου και των τριών αιρετών μελών φαίνεται ότι θα προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, παρά τις δικές μας έντονες αντιδράσεις ότι η συγκεκριμένη πρόταση φωτογραφίζει και στοχοποιεί τους επαγγελματίες κτηματομεσίτες στερώντας τους το δικαίωμα να εκλέγουν και να επιλέγουν τον Πρόεδρο τους και τα αιρετά μέλη, τα οποία θα εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Κατά την εν λόγω συνεδρία», συνεχίζει, «προβάλαμε με έντονο τρόπο ότι σε κανένα άλλο Συμβούλιο (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) δεν υπάρχει περιορισμός στις θητείες των μελών του, ειδικότερα για τα αιρετά μέλη, συνεπώς δεν κατανοούμε την εμμονή για τον περιορισμό της θητείας των αιρετών μελών μόνο στο Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών».

«Ως Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών», καταλήγει η ανακοίνωση, «σας ενημερώνουμε ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις μερίδας βουλευτών, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το επάγγελμα και τα μέλη μας και προς τούτο ζητούμε και την δική σας στήριξη».

 

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο