Powered by

ΔΝΤ: Εκταμίευση $238 εκατ. για ελάφρυνση χρέους 28 φτωχών χωρών

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε στις 1 Απριλίου μια τρίτη εκταμίευση για την ελάφρυνση της εξυπηρέτησης του χρέους 28 χωρών χαμηλού εισοδήματος.

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμα εκταμιεύσεις στις 13 Απριλίου και στις 2 Οκτωβρίου του 2020. Η εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης (CCRT) θα χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν τοκοχρεολύσια των 28 χωρών προς το Ταμείο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ποσό της ελάφρυνσης από την τρίτη εκταμίευση ανέρχεται σε 238 εκατ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2020, η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είχε ξεκινήσει διαδικασίες για τη συγκέντρωση πόρων 1,4 δισ. δολαρίων για το Ταμείο Περιορισμού Καταστροφών και Ανακούφισης.

Πηγή: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ο Moody's διατήρησε στην Baa3 την Ιταλία-Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική
ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός