Powered by

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρία στο ΧΑΚ

Άνοδο 0,62% παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που ξεκίνησε την πρώτη συνεδρία της εβδομάδας.

Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε ημερήσια άνοδο 0,62% κλείνοντας στις 62,80 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις37,49 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,64%. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε €213.905.

Με άνοδο έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη παρουσίασε ο τομέας των Ξενοδοχείων με 2,19% και ακολούθησαν η Κύρια Αγορά με 0,58%, οι Επενδυτικές Εταιρείες με 0,45% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,16%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της CCC Tourist Enterprises με €64.043 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,14). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €40.735 (πτώση 1,06% - τιμή κλεισίματος €0,74), της Τράπεζας Κύπρου με €35.583 (άνοδος 2,06% - τιμή κλεισίματος €0,99), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €34.521 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,44) και της Petrolina (Holdings) με €17.510 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,03).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικα, τέσσερις πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 184.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξίων Κύπρου, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Access Commercial Investors 4 Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 8 Απριλίου 2021. Η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι 14 Ιουνίου 2021) ή νωρίτερα εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με την εκκρεμούσα συνεχή της υποχρέωση, ως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι επικύρωσετην απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Vernon Property Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 8 Απριλίου 2021. Η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι 14 Ιουνίου 2021) ή νωρίτερα εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμείς συνεχείς της υποχρεώσεις, ως έχουν ήδη ανακοινωθεί.                                        

Ακόμη το Χρηματιστήριο  ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των ακόλουθων εταιρειών, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής  Κεφαλαιαγοράς των εταιρειών SFS Group Public Company Ltd2, D.A.P.P. Digital Access Pass PTE Investments Public Company  Ltd (πρώην Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λτδ), Καρυές Επενδυτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ, A.L. Prochoice Group Public Ltd.

Η Επιτροπή  Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε  όπως  ζητήσει  από  το  Συμβούλιο  του ΧΑΚ την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών αυτών στο ΧΑΚ από τις 5 Μαΐου2021, μέχρι τη συμμόρφωση τους και το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου2021, εάν μέχρι τη λήξη της υφιστάμενης περιόδου δεν συμμορφωθούν με  την  υποχρέωση  τους  για δημοσιοποίηση  της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης που εκκρεμεί.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope Ratings: Σταθερές προοπτικές για κυπριακή οικονομία-Ευάλωτη στην κλιμάκωση παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων
Σταύρος Σταύρου, Ευγένιος Ευγενίου και Βαλεντίνος Πολυκάρπου...Μόνο θετικά από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Μικρή άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ
Συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος-Περιορίστηκε στα €6 εκατ. το δ'΄τρίμηνο του 2024
Από διαφορετικές αφετηρίες για την ΑΤΑ-«Ο θεσμός είναι αναχρονιστικός και χρήζει βελτίωσης ή αντικατάστασης»
Μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση ωφελημάτων διεκδικούν οι ωρομίσθιοι-Το μήνυμα προς την Κυβέρνηση
Υλοποιούνται με επικαιροποιημένους στόχους μέτρα για πράσινη κινητικότητα-Η διαβεβαίωση του Υπουργείου Μεταφορών
Οι κατώτατοι μισθοί στην Ε.Ε.-Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος
Παραδοχή Αναστασιάδη: Εξετέθη με το επενδυτικό πρόγραμμα η Κύπρος-Τι ξεκαθαρίζει για δικηγορικό γραφείο και Σεϋχέλλες
Νίκος Αναστασιάδης: Οι αμαρτίες Πανίκου Δημητριάδη, γιατί είπα «δεσμεύομαι» και το δυστύχημα για τον συκοφάντη