Powered by

ΟΣΙΚΑ: Δύσκολη η επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης

Μετά την τελευταία απόφαση για το τρίτο lockdown η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), μέσω του προέδρου της Νεόφυτου Θρασυβούλου, χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση για την επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε ενδεικτικά πως οι επιχειρήσεις αφήνουν πίσω ολόκληρα "stock" (εμπορεύματα), εκκρεμότητες και πελάτες και δημιουργούνται πιο πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να γίνεται και πιο δύσκολη η βιωσιμότητα της λειτουργίας των κέντρων αναψυχής.

«Εμείς», είπε «ως Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής δεν αντικαθιστούμε τους επιδημιολόγους, εκτιμώντας πως εάν η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου είναι δύσκολη και έπρεπε να ληφθεί απόφαση για καθολικό lockdown καλώς έγινε».

Επεσήμανε ωστόσο πως επιθυμία και ευχή τους είναι όπως «καθαρίσει» η Κύπρος από την πανδημία, ώστε να μπορούν να δεχτούν τουρισμό και το κράτος να σταθεί αρωγός να στηρίξει τις επιχειρήσεις για να μπορούν να επαναλειτουργήσουν.

Δειτε Επισης

Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Costa Coffee Κύπρου: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Barista of the Year 2025
Νορβηγία: Εισάγει τουριστικό φόρο 3% στα καταλύματα για αντιμετώπιση του υπερτουρισμού
Πέφτουν οι υπογραφές για την μεταστέγαση του Γραφείου Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί
Συμβούλιο Μεταφορών Ε.Ε.: Πολιτική συμφωνία για διαπραγματεύσεις με Ευρωβουλή για τα δικαιώματα των επιβατών