Powered by

Ψήνονται πτήσεις από Μέση Ανατολή με British Airways και Lufthansa

Με περιορισμένες πτήσεις θα κινηθεί ο Απρίλιος στον αερολιμένα Πάφου, σύμφωνα με την Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη, η οποία εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Κουρούπη ανέφερε πως τον Απρίλιο θα έχουμε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου πέντε πτήσεις την εβδομάδα και συγκεκριμένα πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Ryanair από το Τελ Αβιβ και την Κρακοβία και την πτήση που ξεκίνησε από την Μόσχα, ενώ αργότερα αναμένεται να προστεθεί και η Θεσσαλονίκη.  

Η Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Hermes Airports παρατήρησε ότι από τον Μάιο και μετά υπάρχουν πολλές προγραμματισμένες πτήσεις στον αερολιμένα της Πάφου, τόσο από την Ryanair, όσο και από την αγγλική αγορά αργότερα.

Επεσήμανε ωστόσο πως στις 5 Απριλίου θα γίνει γνωστό κατά πόσο η αγγλική αγορά θα ανοίξει στις 17 Μαΐου. 

Η κ. Κουρούπη εκτίμησε πως υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν εταιρείες που εντάσσουν την Κύπρο και την Πάφο στον προγραμματισμό τους, όμως ανάλογα με την ζήτηση που φαίνεται να είναι πολύ χαμηλή λόγω και της επιδημιολογικής κατάστασης στην Κύπρο και της επιδημιολογικής κατάστασης σε αρκετές χώρες του εξωτερικού δεν υπάρχει, όπως είπε, ικανοποιητική πληρότητα με αποτέλεσμα να ακυρώνονται αυτές οι πτήσεις και να μετατοπίζονται αργότερα μέσα στην περίοδο.

Φέτος, σημείωσε, το αεροδρόμιο Πάφου μέσα στο πρόγραμμα της Ryanair είναι αυξημένο αφού ανακοινώθηκαν και προσθήκες κάποιων δρομολογίων.

Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε πως όλες οι αεροπορικές εταιρείες που είχαν εντάξει το αεροδρόμιο Πάφου στο πτητικό τους πρόγραμμα αναμένεται να επανέλθουν, όπως η Easy Jet, η TUI και πτήσεις από την Σκανδιναβία.

Ανέφερε πως συζητιέται ακόμη και η έναρξη πτήσεων από Μέση Ανατολή, από British Airways και Lufthansa σε κατοπινή περίοδο.

Επεσήμανε ακόμη πως ήδη στον αερολιμένα Πάφου έχουν αφιχθεί πτήσεις από το Ισραήλ με ημέρες αφίξεων την Τετάρτη και την Κυριακή. Χτες επίσης αφίχθη πτήση από την Ρωσία στο αεροδρόμιο Πάφου με 140 επιβαίνοντες. 

Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων και την συνεργασία της Hermes Airport  με τις υπηρεσίες του κράτους, η κ. Κουρούπη είπε, πως η κοινότητα του αεροδρομίου τόσο στην Πάφο, όσο και στην Λάρνακα έχει αποδείξει ότι είναι πολύ ευέλικτη και πως η συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων και των κρατικών και των ιδιωτικών είναι άψογη,  προσθέτοντας πως υπάρχει μια συνεχής αναδιαμόρφωση διαδικασιών και εκεί όπου χρειάζεται, ούτως ώστε να διευκολύνεται και η ροή των επιβατών και να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα όπως ακριβώς πρέπει.

Επεσήμανε, πως στην περίοδο που θα έχουμε αύξηση των πτήσεων, έχει ήδη γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός, ούτως ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης test και να αλλάξει η πορεία των επιβατών για να υπάρξει μια γρήγορη ροή προς την έξοδο.

Εξέφρασε τέλος συγκρατημένη αισιοδοξία, αναφέροντας πως υπάρχει προγραμματισμός, ωστόσο είπε ότι όσο δεν βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση υπάρχουν και ακυρώσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Louis Hotels: Νέα εποχή για τον όμιλο το φετινό καλοκαίρι-Σημαντικές προσθήκες που ενισχύουν το δίκτυό του
Συνταξιοδοτικό: Καμπανάκι από Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας-Οι επτά συστάσεις και η ανάγκη άμεσων μέτρων
Ξεκαθαρίζει για χρεώσεις ανακλήσεων σε γκρίζα οχήματα ο ΣΕΜΗΟ-«Διαστρεβλωμένη εικόνα, απόλυτα νόμιμες»
Στρατηγική επένδυση για ψηφιακή κυριαρχία από την Cyta-Εξαγόρασε το data center της Simplex στη Λάρνακα
Θετική εντύπωση για τα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας από τουριστικούς πράκτορες της Μολδαβίας
ΑΛΜΑ στο… κενό-Πριν αλέκτορα φωνήσαι επιβεβαίωσε εαυτόν ο Οδυσσέας
Σε ποιους ελληνικούς προορισμούς οι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα, αλλά και τα λιγότερα
Κόλλησε στα γρανάζια της δικαιοσύνης η διαχείριση των ΜΕΔ-Δεν προχωρά η λειτουργία ειδικής δικαιοδοσίας
Η σύσταση της AMLA, οι αναβαθμισμένες απαιτήσεις και οι προκλήσεις συμμόρφωσης για τις ξένες επιχειρήσεις εντός της Ε.Ε.
Μάριος Κοσμά: Ήταν και θα είναι πάντα επενδυτικός προορισμός η Κύπρος-Πώς θα έρθουν παγκόσμιας εμβέλειας επενδυτές