SYNLAB CYPRUS

Είναι ο μεγαλύτερος όμιλος ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων στην Ευρώπη. Η SYNLAB ιδρύθηκε στο Augsburg της Γερμανίας το 1998. Ακολούθησε μία μακρά περίοδος εξαγορών και συγχωνεύσεων εργαστηρίων, στην κοινή βάση της ποιότητας υπηρεσιών και της διεύρυνσης του εύρους των εξετάσεων του ομίλου.

Το 2015 η SYNLAB συγχωνεύτηκε με έναν ακόμη πρωτοπόρο όμιλο εργαστηρίων, τη γαλλική LABCO, και συγκαταλέγεται πλέον στην πρώτη θέση της ευρωπαϊκής αγοράς εργαστηρίων.

Παρουσία σε 40 χώρες

Παγκοσμίως η SYNLAB αποτελεί τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών και κλινικών διαγνωστικών εξετάσεων σε όλη την Ευρώπη, με παρουσία σε 40 χώρες και 4 ηπείρους. Η SYNLAB Cyprus είναι μέρος ενός τεράστιου ομίλου, που με βάση τα επίσημα στοιχεία, διαθέτει πάνω από 1.200 κέντρα αιμοληψίας και εργοδοτεί πάνω από 20.000 εργαζόμενους. Στα εργαστήρια της SYNLAB διενεργούνται 500+ εκατ. εξετάσεις  ετησίως με έναν κύκλο εργασιών €2.1 δισ..Όλα τα κέντρα της SYNLAB διαθέτουν γιατρούς και εμπειρογνώμονες και συνεργάζονται με πέραν των 200 νοσοκομείων όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Η SYNLAB παρέχει μια διεπιστημονική προσέγγιση για γρήγορη, υψηλής ποιότητας, αποτελεσματική και ακριβή διάγνωση στους τομείς της Ανθρώπινης Ιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Κτηνιατρικής και της Περιβαλλοντικής Ανάλυσης.

Ισχυρά πλεονεκτήματα. Χάρη στον ισχυρό παγκόσμιο οργανισμό μας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε:

• Αναβάθμιση της ιατρικής συμβουλευτικής με τη διεθνή εμπειρία και ιατρική εξειδίκευση του ομίλου.

• Έμφαση στην ιατρική καινοτομία μέσω της συνεργασίας με την πανεπιστημιακή και φαρμακευτική έρευνα.

• Κέντρα Αριστείας, εξειδικευμένα εργαστήρια σε συγκεκριμένους τομείς, που προσφέρουν στις τοπικές αγορές αξιόπιστα αποτελέσματα σε προσιτές τιμές για εξετάσεις που είναι σπάνιες ή δεν διενεργούνται εντός της χώρας.

• Χαμηλό κόστος με υψηλή ποιότητα.

• Λειτουργικότητα - Οργάνωση με πιο αποτελεσματικές διαδικασίες προς βελτίωση του χρόνου αναφοράς και της ποιότητας εξυπηρέτησης.

Το μεγαλύτερο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο

Η SYNLAB International Gmbh εξαγόρασε τη Medilab Ltd, ένα σπουδαίο κλινικό εργαστήριο με σχεδόν 40 χρόνια ιστορίας στον ιατρικό τομέα της Κύπρου από το 1980 και μετονομάστηκε σε SYNLAB Cyprus. Σήμερα αποτελεί μέρος της SYNLAB International Gmbh, εισάγοντας στην Κύπρο διεθνείς πρακτικές και τεχνογνωσία από όλη την Ευρώπη. Η SYNLAB Cyprus, σήμερα αποτελεί τη σημαντικότερη ομάδα εργαστηρίων και πολυδιαγνωστικών κέντρων στην Κύπρο, καθώς και τον πρώτο συνεργάτη σε υπηρεσίες εργαστηριακής διάγνωσης για πολλούς ειδικούς, πολυδιαγνωστικά κέντρα, κλινικές, εθνικές δομές υγείας και εταιρείες επαγγελματικής ιατρικής. Η SΥNLAB Cyprus, με συνεπή παρουσία στον ιατρικό τομέα της Κύπρου επί 30 συναπτά έτη, καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα εργαστηριακών αναλύσεων άνω των 5.000 διαφορετικών εξετάσεων προς ασθενείς και συνεργάτες. Απασχολεί σήμερα πάνω από 70 επαγγελματίες υγείας με κύρια χαρακτηριστικά την επιστημονική κατάρτιση και την αφοσίωση στο αντικείμενό τους.

Όλες οι εξετάσεις που διενεργούνται στα εργαστήρια της SYNBAB Cyprus πραγματοποιούνται με τη χρήση των επιστημονικών κανόνων και αξιών που διέπουν την Ιατρική Επιστήμη. Η άμεση εξυπηρέτηση και ο σύγχρονος εξοπλισμός state-of-art, συμπληρώνουν το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της ποιότητας των εργαστηρίων μας. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς μας ανταποκρίνονται στα κριτήρια της Ισότητας, του Σεβασμού, της Αποτελεσματικότητας και της Αξιοπιστίας. Το εργαστήριο συμμετέχει ανελλιπώς από την ίδρυσή του σε Διεργαστηριακά Σχήματα Ελέγχου Ποιότητας (Εξωτερικός Ποιοτικός Έλεγχος) καθώς και σε εξειδικευμένους Ελέγχους Ποιότητας. Σήμερα διαθέτει ένα εκτεταμένο φάσμα παραμέτρων, καλύπτοντας όλους τους τομείς του κλινικού εργαστηρίου, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της Κλινικής Μικροβιολογίας.

Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ)

Η SYNLAB Cyprus εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2019 στο Γενικό Σχέδιο Υγείας και συμβλήθηκε με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), καλύπτοντας όλο σχεδόν το φάσμα ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων. Το πλήρες εξοπλισμένο κέντρο της SYNLAB Cyprus προσφέρει τις υπηρεσίες του σήμερα σε κλινικές όπως είναι το Nicosia Medical centre (NMC), Απολλώνειο Νοσοκομείο, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Mother and Child, Medoclinic κ.ά..

Υπηρεσίες Εργαστηρίων

Το κεντρικό εργαστήριο της SYNLAB Cyprus καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών σε εξετάσεις, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η ιατρική εποπτεία των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται με έμπειρο γιατρό μικροβιολόγο και πρόσθετη δυνατότητα ιατρικής συμβουλευτικής σε εξειδικευμένες εξετάσεις του ομίλου, από τη Διεθνή Ιατρική Ομάδα της SYNLAB. Δυνατότητα εξυπηρέτησης στις δραστηριότητες εργαστηρίων, νοσοκομείων, κλινικών, ιατρών και ειδικών:

• Βιοχημείας

• Κλινικής Παθολογίας

• Αιματολογίας

• Ανοσολογίας

• Μικροβιολογίας

• Τοξικολογίας

• Μοριακής Βιολογίας

• Ιατρικής Γενετικής

• Παθολογικής ανατομίας

• Κυτταρογενετικής

Στη SYNLAB Cyprus καθημερινά υλοποιούμε εξέταση ανίχνευσης του κορωνοϊού  (SARS-CoV-2) μέσω της εργαστηριακής Μοριακής Ανίχνευσης SARS-CoV-2 με Real Time RT-PCR. Επιπλέον, διενεργούμε την εξέταση Ταχείας ανίχνευσης (Rapid test) του Αντιγόνου (Covid-19 Ag Test) του ιού SARS-CoV2, όπως και την εξέταση Ανίχνευσης ειδικών Αντισωμάτων (IgM & IgG) έναντι του ιού με ορολογική μέθοδο. Η εξέλιξη της Προληπτικής Ιατρικής αποτελεί βασικό στόχο για τη SYNLAB Cyprus. Η αναβάθμιση του επιπέδου ζωής εξαρτάται από την πρόληψη και την άμεση εντόπιση των παθήσεων σε αρχικά στάδια. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε στα κέντρα μας  ειδικά πακέτα εξετάσεων πρόληψης. Ταυτόχρονα, μέσω των εξειδικευμένων γενετικών δοκιμών που ανέπτυξε η SYNLAB, αναπτύχθηκε μια εντελώς καινοτόμος προσέγγιση, που στοχεύει στη πρόληψη βασισμένη σε γενετική προδιάθεση.  Στα εργαστήρια της SYNLAB, διενεργείται Μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος για κοινούς ανευπλοειδισμούς, αλλά και για άλλες χρωμοσωματικές ανωμαλίες του εμβρύου.

Personalized medicine

Η SYNLAB, λόγω της στενής σχέσης της με την έρευνα, ενσωμάτωσε από νωρίς στις υπηρεσίες της τη νέα πολιτική εξυπηρέτησης ασθενών (Personalized medicine) είτε αυτό αφορά εξετάσεις είτε εργαλεία, όπως η υπηρεσία medi-call για εξατομικευμένη γενετική συμβουλευτική σε όλη την Ευρώπη. Η SYNLAB Cyprus, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες για άμεση εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, παρέχει την υπηρεσία «Αιμοληψία κατ’ οίκον», όπως στην περιοχή της Ευρύχου, πραγματοποιώντας σε μεμονωμένους χώρους όπου θα μας ζητηθεί, αιμοληψίες για όλες τις μικροβιολογικές και ειδικές εξετάσεις αίματος.

Επιπρόσθετα, διενεργεί σε εταιρείες και ομάδες, ύστερα από αίτησή τους, εξέταση Ανίχνευσης του Κορωνοϊού  (SARS-CoV-2).  Η  SYNLAB Cyprus  αποτελεί Εργαστήριο Αναφοράς στην Κύπρο, εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες των πελατών σε εξετάσεις και διαθέτει εκτεταμένο φάσμα παραμέτρων, καλύπτοντας όλους τους τομείς του κλινικού εργαστηρίου, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της Κλινικής Μικροβιολογίας.

Αιμοληπτικά Κέντρα

• SYNLAB Cyprus – Στόβολος, Πειραιώς 36, 2023, 22550361/ 22751333

• SYNLAB Cyprus – Αγλατζιά, Κυρηνείας119, 2108, 22776613/ 22751333

• SYNLAB Cyprus – Λατσιά, Δημήτρη Σταύρου 1, 22776665/ 2751333

• SYNLAB Cyprus – Λακατάμια, Αγίου Γεωργίου 72, 22776622/ 22751333

• SYNLAB Cyprus – Medoclinicö, Νικόδημου Μυλωνά 17, Λευκωσία, 1071, 22653700/ 22751333

• SYNLAB Cyprus - Mother and Child, Πηνελόπης Δέλτα 9, Λευκωσία, 1076, 22458414/ 22751333

• SYNLAB Cyprus – Δευτερά, Μαχαιρά 11, 22776633/ 22751333

• SYNLAB Cyprus – Κλήρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Β’, 2600, 22776000/ 22751333

• SYNLAB Cyprus – Ευρύχου, Αντρέα Πρωτοπαπά 1,2831, 22776910/ 22751333

• SYNLAB Cyprus – Πάφος, Αριστοτέλη Σάββα 49,8025, 26653968/ 22751333

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Πειραιώς 36, Στρόβολος, 2023, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22751333 (112)

Φαξ: 22758855

E-mail: polis.georghiades@synlab.com

Ιστοσελίδα: www.synlab.com

Social Media: Facebook: Synalb Cyprus

Instagram: @synlabcyprus2

Δειτε Επισης

SYNLAB CYPRUS
NIPD GENETICS
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ