eToro: Κοντά σε deal $10 δις για συγχώνευση με Betsy Cohen SPAC

Σε δημόσια εταιρεία μετατρέπεται η πλατφόρμα συναλλαγών eToro, μέσω συγχώνευσης της με την Betsy Cohen.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η συμφωνία με την Fintech Acquisition Corp. V θα ανεβάζει την αξία της συνδυασμένης εταιρείας σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες συγκεντρώνουν περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια για να στηρίξουν τη συμφωνία.

Πάντως, εκπρόσωποι των eToro και Fintech Acquisition αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλια.

Η εταιρεία έγινε μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Χρηματοπιστωτικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ Inc., ή FINRA, το τελευταίο έτος και αναμένεται να αρχίσει να παρέχει υπηρεσία χρηματιστηριακών συναλλαγών στις ΗΠΑ το 2021.

Σημειώνεται πως η eToro έχει 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε δεκάδες χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Ιδρύθηκε το 2007, επεκτάθηκε στις ΗΠΑ το 2018.

Τονίζεται πως η eToro επέλεξε την Κύπρο ως το παγκόσμιο κέντρο λειτουργίας της, εξυπηρετώντας πελάτες από περισσότερες από 120 χώρες παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, το 2007 δύο αδέλφια από το Ισραήλ έθεσαν ως στόχο να δημιουργήσουν έναν τρόπο που να επιτρέπει στους ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο να εμπορεύονται και να επενδύουν. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή πλατφόρμα συναλλαγών εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα "one-stop shop" για αρχάριους και επαγγελματίες εμπόρους.

 

Δειτε Επισης

Προς ανανέωση και επικαιροποίηση το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου-Κατάρ στον τομέα υδάτων
Υποβάθμισε στο 2,5% τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας για το 2025 το ΔΝΤ
Δευτεραθλήτρια σε ποσοστό πλεονάσματος στην Ε.Ε. το 2024 η Κύπρος-Σημαντική μείωση και στο δημόσιο χρέος
Ανδρέας Πίττας: Με φιλοδοξία, πολιτισμό και όραμα για το μέλλον προχωρά η Λεμεσός 2030
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Η Κωνσταντίνα Χριστοφή συστήνει το HEATWAVE Fitness Festival...«Ένα πάρτι για όσους έχουν μπει στην εποχή της ευεξίας»
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση