Powered by

Κινούνται τα... cargo στα αεροδρόμια (Πίνακες)

Μειωμένα παραμένουν όπως όλα δείχνουν τα ποσοστά των αεροπορικών μεταφορών εμπορευμάτων (cargo) σε τόνους και φέτος, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης σε αριθμούς του 2019.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports, η επιβατική κίνηση κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021 για τις αεροπορικές μεταφορές εμπορευμάτων (cargo) σε τόνους, συνολικά καταγράφτηκαν φέτος 21,983 τόνοι και για τα δύο αεροδρόμια. Πρόκειται για μία μείωση της τάξεως 19.49% από το 2019, αφού για την ίδια περίοδο καταγράφηκαν 27,306 τόνοι, ενώ ακολούθως το 2021 ήταν 21,073 τόνοι.

Διαβάστε ακόμα:

Π. Πέτρου: Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2022

Σε εντελώς ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο η Unicars (photos)

Christopher G. Hodge: Οι νέες τάσεις σε μεταφορές και logistics

Όσον αφορά τον μήνα Νοέμβριο, το αεροδρόμιο Λάρνακας πλησίασε αρκετά το 2019, ωστόσο η Πάφος παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2019, ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας κατέγραψε 2,539 τόνους και ο Διεθνής Αερολιμένας Πάφου 30 τόνους. Ακολούθησε ο Νοέμβριος του  2020 με τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας στους 1,943 τόνους και το Διεθνή Αερολιμένα Πάφου σε 1 τόνο. Φέτος το Νοέμβριο ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας έφτασε τους 2,250 τόνους και ο Διεθνής Αερολιμένας Πάφου τους 3 τόνους. Σε ποσοστά και σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2019, φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας έπεσε κατά 11.38% και ο Διεθνής Αερολιμένας Πάφου κατά 90%.

Πιο κάτω ακολουθούν οι αναλυτικοί πίνακες και για τους δύο αερολιμένες, για την περίοδο 2019 – 2021 (μέχρι το Νοέμβριο).

 

  

  

 

Δειτε Επισης

Αδικαιολόγητη και παράτυπη η απόφαση για απεργίες στα ξενοδοχεία-Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ οδυνηρό
Το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Πάφου-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Το πλήρως ανακαινισμένο Holland & Barrett στο Metropolis Mall και η καινοτόμα προσθήκη του νέου καταστήματος
Θάνος Μιχαηλίδης: Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων...Θα συνεχίσει να αναπτύσσεται η ροή των κρατήσεων
Έτοιμες να τορπιλίσουν την τουριστική σεζόν οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Τελεσίγραφο για απεργίες
Δράσεις ΕΤΑΠ για ανάδειξη τοπικής ταυτότητας και εικόνας του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας
Οι δέκα βασικότεροι «αιμοδότες» της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου το πρώτο μισό του χρόνου
Στην κυπριακή αγορά μέσω Span Hellas A.E. η διεθνής εταιρεία πληροφορικής Span με έδρα την Κροατία
Μάριος Αντωνίου: Το ασταθές περιβάλλον, η αγορά που σφύζει εν μέσω εκπτώσεων και οι κατασχέσεις fake labubu
Στέλνει μήνυμα για την ηλεκτρική διασύνδεση η Κομισιόν-«Πλήρως αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση του GSI»