Με τηλεργασία 20% του προσωπικού από 6 Δεκεμβρίου

Τηλεργασία σε ποσοστό 20% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, αποφάσισε- μεταξύ άλλων μέτρων- το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, το ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνει άτομα τα οποία λόγω νόσησης ή δήλωσης ως στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθενται σε αυτοπεριορισμό και εργάζονται από το σπίτι, καθώς και άτομα που κάνουν χρήση της άδειας ανάπαυσης τους.

Όπως αποφασίστηκε επίσης, από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022, όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR. Το κόστος των 15 ευρώ θα επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.

Περαιτέρω, από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου 2022, αναστέλλονται όλες οι χριστουγεννιάτικες ή άλλες εκδηλώσεις εντός και εκτός των εμπορικών κέντρων. Για τις οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από Δήμους, κοινότητες και χώρους θρησκευτικής λατρείας, θα επιτρέπεται η διοργάνωση υπό την ευθύνη των τοπικών αρχών και διοργανωτών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και του διατάγματος. Σε περίπτωση μη τήρησης των πρωτοκόλλων, θα αναστέλλονται οι εκδηλώσεις.

Πέραν των πιο πάνω, από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 αναστέλλονται όλες οι παρουσιάσεις εφέδρων και εθνοφυλάκων. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε σύσταση για μη διεξαγωγή όλων των σχολικών εκδρομών από ιδιώτες. Ήδη, με προηγούμενες αποφάσεις έχει ανασταλεί η διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών.

Στην... μέγγενη τα γυμναστήρια 

Αξίζει να σημειωθεί πως, ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε με κλείσιμο των γυμναστηρίων, εάν διαπιστωθεί πως δεν τηρούνται τα μέτρα. Όπως είπε, έγινε σύσταση στον ΚΟΑ να αυξηθούν οι έλεγχοι.«Εάν δεν τηρούνται τα μέτρα, δεν θα διστάσουμε να τα κλείσουμε», διαμήνυσε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας. 

 

Δειτε Επισης

Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο