«Ακόμη ένα κτύπημα για τον κινηματογράφο τα νέα μέτρα»

Την έντονη δυσφορία του για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, βάσει των οποίων οι κινηματογράφοι θα πρέπει από τις 15 Δεκεμβρίου να κλείσουν τις πόρτες τους για τους μη εμβολιασμένους, εξέφρασε στο InBusinessNews o πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αιθουσαρχών και διευθύνων σύμβουλος των κινηματογράφων RΙΟ, Μάριος Ηροδότου.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Ηροδότου χαρακτήρισε τα μέτρα ως άδικα, αλλά και ως ακόμη ένα κτύπημα εκ μέρους της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε, ειδικότερα ο τομέας του κινηματογράφου,  χωρίς αμφιβολία από την πρώτη μέρα της πανδημίας δέχεται συνέχεια πλήγματα και πλέον δυσκολεύεται να επιβιώσει.

«Ήδη έχουμε τεράστια προβλήματα με τα μέτρα, από την έναρξη της πανδημίας. Ήμασταν περίπου ενάμιση χρόνο κλειστοί, είτε με διατάγματα είτε με μέτρα που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε», εξήγησε σχετικά.

Όπως τόνισε ο κ. Ηροδότου, οι κινηματογράφοι λειτουργούν με μειωμένους θεατές, τηρούνται τα μέτρα, η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα ή επαφή στους χώρους. Συνεπώς, τόνισε, τα μέτρα είναι πολύ σκληρά.

«Οι μη εμβολιασμένοι εισέρχονταν μέχρι τώρα στα σινεμά με rapid test ή PCR και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, αφού τηρούμε όλους τους ελέγχους και τα μέτρα και δεν είχαμε κανένα κρούσμα», πρόσθεσε ο κ. Ηροδότου.

Όσον αφορά την εφαρμογή CovScan, ο κ. Ηροδότου επεσήμανε ότι λειτουργεί με επιτυχία στους κινηματογράφους και είναι ένα από τα μέτρα που πρέπει να υπάρχουν για αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρόλα αυτά, υπέδειξε ότι δεν πρέπει να ευθύνεται ο επιχειρηματίας για τυχών παραβίαση από κάποιον πελάτη / επισκέπτη.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας