Η Coca Cola εξαγόρασε την Bodyarmor για 5,6 δισ. δολάρια

Η Coca-Cola ανακοίνωσε την πλήρη εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αθλητικών ποτών Bodyarmor έναντι 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλει ποτέ η εταιρεία ξεπερνώντας  την εξαγορά της Costa Coffee το 2018 έναντι 5,1 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Coca Cola αγόρασε το 15% της Bodyarmor το 2018, ούσα η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της εταιρείας αθλητικών ποτών, ενώ σήμερα ανακοίνωσε την εξαγορά του υπόλοιπου 85%, με την πληρωμή του deal να γίνεται μέσω καταβολής μετρητών.

Η Bodyarmor προβλέπεται να ενταχθεί στη μονάδα της Βόρειας Αμερικής του ομίλου, ενώ η ηγετική ομάδα της, όπως ο συνιδρυτής της εταιρείας, Μάικ Ρεπόλ, θα διατηρήσει τη θέση του.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ενίσχυσε κατά 0,59% τη μετοχή της Coca Cola πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street, η οποία από την αρχή του 2021 καταγράφει κέρδη 2,8% στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την Coca-Cola, η BodyArmor έχει επί του παρόντος πάνω από 1,4 δισ. δολάρια ετήσιες λιανικές πωλήσεις, ενώ η εξαγορά αυτή δίνει ώθηση στον ανταγωνισμό της Coca Cola με την Gatorade της PepsiCo, η οποία έχει το ηγετικό μερίδιο στην αγορά αθλητικών ποτών με ποσοστό περίπου 70%.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος
Εμπορικά ακίνητα: Αυξάνονται τα ενοίκια, υποχωρεί η ύφεση στην Ευρώπη