Powered by

Ψάχνουν λύσεις στα προβλήματα των βιομηχανικών και βιοτεχνικών ζωνών

Με χρονοδιάγραμμα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου επιχειρεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για χρόνια βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, όπως διαφάνηκε κατά τη σημερινή περιοδεία μελών της επιτροπής.

Αρχικά, μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν τη βιομηχανική περιοχή και το κοινοτικό συμβούλιο Μοναγρουλίου, ενώ ακολούθησε περιοδεία στη βιοτεχνική ζώνη Πάνω Πολεμιδιών και συζήτηση των προβλημάτων με τους εμπλεκόμενους στο θέατρο του κοινοτικού συμβουλίου.

Οδηγίες για συγκεκριμένες δράσεις έδωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 να τύχει ενημέρωσης επί των δεσμεύσεων που έλαβε για προώθηση λύσεων στα προβλήματα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Συγκεκριμένα, για τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής Μοναγρουλίου, δήλωσε πως «είναι αδιανόητο να καθορίζουμε βιομηχανικές περιοχές χωρίς να διασφαλίζονται, μέσα από σχεδιασμούς, εκείνες οι αναγκαίες υποδομές που χρειάζονται, όπως δρόμοι, είτε είναι τηλεπικοινωνίες, είτε είναι ηλεκτροδότηση, είτε είναι υδροδότηση, είτε είναι διαχείριση σκουπιδιών και αποβλήτων».

«Θα πρέπει τα κατασκευαστικά σχέδια να προχωρήσουν χωρίς τον οποιονδήποτε περιορισμό και δυστυχώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, γι αυτό ανέλαβε το Τμήμα Δημοσίων Έργων», είπε και πρόσθεσε ότι μέσα στον πρώτο μήνα του νέου έτους, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κληθούν στη Βουλή «για να μας ενημερώσουν για την πρόοδο των δεσμεύσεων, που έχουν πάρει σήμερα, προκειμένου να δούμε μέχρι ποιο βαθμό έφθασαν και να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο».

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται επίσης στην περίπτωση της βιοτεχνικής Πάνω Πολεμιδιών, αφού σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, «από καθεστώς κηδεμόνα τ/κ περιουσιών έχουμε εισέλθει σε καθεστώς Κτηματολογίου και αυτή η μετάβαση δεν έγινε ομαλά, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν είτε ενοίκια, είτε υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με πολεοδομία, διαχωρισμούς κ.λπ.».

«Ως εκ τούτου, θα πρέπει και εδώ να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα του σημερινού καθεστώτος, ώστε οι συμβάσεις να μπουν καθαρά πάνω σε εμπορική βάση και να γίνονται αποδεκτές και από πλευράς τραπεζών», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, κατά τη σύσκεψη δόθηκαν οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε τον Ιανουάριο του 2022 να παρουσιάσουν συγκεκριμένο σχέδιο για δημιουργία δεύτερης εξόδου, αφού η μια υφιστάμενη έξοδος από τη βιοτεχνική ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους ,σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Δειτε Επισης

Είδε ξανά τις συντεχνίες για την ΑΤΑ ο Γιάννης Παναγιώτου-Εξαντλεί κάθε περιθώριο για κοινά αποδεκτή λύση
Με ζημιές έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία άνοδος
Στρατηγικές επιλογές Ε.Ε. για κλίμα στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος με συμμετοχή Μαρίας Παναγιώτου (βίντεο)
Πάνω ο μέσος όρος απασχόλησης στην Κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο-Αύξηση στους εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου
Κ. Ιωάννου: Αποφασιστικό βήμα για ορθολογική διαχείριση τ/κ περιουσιών η ψήφιση κανονισμών
Βλέπει τις συντεχνίες μετά το τελεσίγραφο για την ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Πότε λήγει το χρονοδιάγραμμα για κατάληξη
Ο στόχος που επιτυγχάνεται με την ίδρυση της ΕΜΕΚ-«Προστατεύουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα»
Έτσι θα γίνεται η παραχώρηση τουρκοκυπριακών περιουσιών-Τι αλλάζει, οι κανονισμοί που ψήφισε η Βουλή
Ψηφίστηκαν οι προϋπολογισμοί των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Ποιοι είναι πλεονασματικοί και ποιοι ελλειμματικοί
Ιωσήφ Φράγκος: Να υπερασπιστούμε λυσσαλέα την ανεξαρτησία του θεσμού της δικαιοσύνης-Άκρατος λαϊκισμός