mindREset: Ενωμένοι για τη μείωση χρήσης πλαστικού

Η κυκλική οικονομία, η βιωσιμότητα και η εταιρική κοινωνική ευθύνη κατέχουν εξέχουσα θέση στη στρατηγική κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο JA Cyprus με στρατηγικό συνεργάτη τη Lidl Cyprus, υλοποιούν το πρόγραμμα mindREset, που στόχο έχει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών που θα έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της χρήσης πλαστικού. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού και Α’ και Β’ Γυμνασίου.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν οι βασικοί πυλώνες του mindREset. Χαιρετίζοντας τη συνάντηση, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου και επεσήμανε ότι απαιτείται η αλλαγή κουλτούρας μεταξύ των νέων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομίας, έχοντας, ωστόσο, πάντα κατά νου την αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του JA Cyprus, Ανδρέας Παπαδόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι το πρόγραμμα υλοποιείται σε μία περίοδο που το 40% του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία, προσανατολίζεται στην πράσινη οικονομία, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη προώθησης παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Την ίδια ώρα, τη στήριξη κάθε παρέμβασης που βελτιώνει την ποιότητα ζωής εκ μέρους της Lidl Cyprus, εξέφρασε η Υπεύθυνη Corporate Communications & CSR της εταιρείας, Βασιλική Αδαμίδου.

Οι καλύτερες ιδέες που θα προταθούν στο πλαίσιο του mindREset, θα περάσουν στην τελική φάση διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2022.

 

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας