Ο ρόλος της εκπαιδευτικής τεχνολογίας στη δημιουργία startups

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου «ENTER EdTech» που επιχορηγείται από το πρόγραμμα Erasmus+, οι οργανισμοί CYENS και GrantXpert Consulting συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση ενημέρωσης «Το μέλλον της εκπαίδευσης και οι ευκαιρίες που προσφέρει η εκπαιδευτική τεχνολογία για δημιουργία καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων από νέους επιχειρηματίες».

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Λευκωσίας, παρουσία του έντιμου Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο Δρ Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙδΕΚ, ο οποίος προλόγισε την εκδήλωση και χαιρέτισε το σημαντικό έργο που επιτελείται στο επίπεδο της σύμπραξης δυνάμεων για δημιουργία υψηλού επιπέδου καινοτομίας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κύπρου, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απήυθυναν ο Δρ Συμεών Ρετάλης, Συντονιστής του έργου “ENTER EdTech” εκ μέρους του Πανεπιστήμιου του Πειραιά και η Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου, εκ μέρους της GrantXpert Consulting. Ο Δρ Ρετάλης επεξήγησε εν συντομία τους σκοπούς και τον στόχο του έργου “ENTER_EdTech”, τονίζοντας ότι η αγορά της εκπαιδευτικής τεχνολογίας σημειώνει ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, και κατά συνέπεια αποτελεί μια πρόσφορη ευκαιρία για τους νέους επιχειρηματίες να επενδύσουν σε αυτή. Επίσης, ο Δρ Ρετάλης  τόνισε τι δεν είναι η εκπαιδευτική τεχνολογία, εξηγώντας ότι η στείρα εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού ψηφιακής εκπαίδευσης στα εκπαιδευτήρια, δεν αποτελούν καινοτομία στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Η Δρ Χατζηχριστοδούλου παρουσίασε επίσης τον ρυθμό ανάπτυξης του τομέια EdTech, τονίζοντας την ανάγκη να εκπαιδεύσουμε περισσότερους νέους επιχειρηματίες σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική τεχνολογία.

Ακολούθως οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν πολύ υψηλού επιπέδου διάλογο με τους 5 κύριους ομιλητές, οι οποίοι αντιπροσώπευσαν τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, όσο και την ακαδημαϊκή κοινότητα έρευνας και αριστείας. Πιο κάτω παρουσιάζονται τα ονόματα των ομιλητών:

  • Δρ Olga Shvarova, Επικεφαλής Καινοτομίας, CYENS Centre of Excellence
  • Νικόλας Καίρινος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας Soffos.ai
  • Δρ Πάνος Σιόζος, Συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Learnworlds
  • Δρ Μαρία Σολωμού, Διευθύντρια στο PWC Experience Centre και ειδικός στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας
  • Δρ Άντρη Ιωάννου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια και Επικεφαλής Cyprus Interaction Lab στο TΕΠΑΚ και MRG Leader στο CYENS, ειδικός στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας.

Την συζήτηση συντόνισαν οι Δρ Νατάσα Χρήστου από το CYENS Centre of Excellence και  η κα Χριστίνα Αχιλλέως από τη GrantXpert Consulting.

Ένα από τα κυριότερα συμπεράσματα της συζήτησης είναι ότι η εκπαίδευση βαδίζει κυριολεκτικά προσδεμένη με την τεχνολογία, όσο ποτέ άλλοτε. Συνεπώς, τώρα είναι το χρονικό momentum για να αξιολογήσουμε τις ευκαιρίες που παρέχει η τεχνολογία στα μοντέλα της ψηφιακής εκπαίδευσης, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι μπροστά στην πραγματική συνθήκη. Ο στόχος μας θα πρέπει να αφορά μια πιο ευέλικτη εκπαίδευση και μια ακόμα πιο χρηστική τεχνολογία!

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης