Powered by

Οι αιτήσεις και τα Ειδικά Σχέδια Οκτωβρίου του Υπουργείου Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy οι αιτήσεις για όλα τα Ειδικά Σχέδια που αφορούν στην περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2021 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021.

Tο Υπουργείο διευκρινίζει εκ νέου ότι τα Ειδικά Σχέδια για τα οποία υποβάλλονται οι αιτήσεις για την πιο πάνω περίοδο είναι, το Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Αίτηση ΕΕΑ.9 ή ΕΕΑ.14), το Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων οι οποίες επηρεάζονται από τον Τουρισμό (Αίτηση ΕΕΑ.10),  Ειδικό Σχέδιο για Επιχειρήσεις Ορισμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων (Αίτηση ΕΕΑ.13),   Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων Απόφαση (Αίτηση ΕΕΑ.5) και το  Ειδικό Επίδομα Ασθενείας για άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό COVID-19 ή εφόσον έχουν παραμείνει σε υποχρεωτικό περιορισμό. (Αίτηση ΕΕΑ.2).

Περαιτέρω προστίθεται ότι έχουν, επίσης, αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy υποδείγματα Έκθεσης Εγκεκριμένου Λογιστή που πρέπει να υποβάλλεται ηλεκτρονικά μαζί με την αντίστοιχη αίτηση και τονίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2021 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 είναι η Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021 (μεσάνυκτα).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση που τους αφορά εγκαίρως, δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για χρήση μετά από την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία και δεν θα γίνονται αποδεκτά οποιαδήποτε αιτήματα για εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων.

Επιπλέον, οι Όμιλοι Εταιρειών που επιθυμούν οι εταιρείες του Ομίλου, οι οποίες ασχολούνται με την ίδια οικονομική δραστηριότητα, να θεωρηθούν ως μια ενιαία αίτηση για συμμετοχή του Ομίλου σε Ειδικό Σχέδιο που εφαρμόζεται κατά την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2021 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021, θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα μέσω του εντύπου που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy με σκοπό την παραχώρηση έγκρισης από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το έντυπο θα πρέπει να αποσταλεί, δεόντως συμπληρωμένο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση omiloi@mlsi.gov.cy μέχρι τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που Όμιλοι Εταιρειών έχουν ήδη εξασφαλίσει την έγκριση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για υποβολή μίας, ενιαίας αίτησης δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτημα.

Τονίζεται ότι για να είναι εφικτή η καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων θα πρέπει να υποβληθεί και η κατάλληλη Δήλωση Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού που αναφέρεται στην κάθε αίτηση, νοουμένου ότι δεν έχει ήδη υποβληθεί και επιβεβαιωθεί.

Δειτε Επισης

Τεχνολογία και καινοτομία στο επίκεντρο της διμερούς ατζέντας με Μόντι-Οι προτάσεις στο τραπέζι για συνεργασία
Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας τόνισε ο Γ. Παναγιώτου σε διεθνές φόρουμ
Απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ
Στο Συνέδριο της OLAF στο Ελσίνκι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας
O δρόμος για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας...Συγκράτηση κρατικού μισθολογίου και ευέλικτες μορφές εργασίας
Γιώργος Παπαναστασίου: Προστιθέμενη η αξία της Κύπρου στην υλοποίηση του IMEC-Αξιόπιστος διασυνδετικός κρίκος
Θέματα αδειοδοτήσεων και αναπτύξεων συζήτησε ο Ιωάννου με ΕΒΕ Αμμοχώστου και Δήμους Αγ. Νάπας και Παραλιμνίου
Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία-Το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής έως το 2028
Αναστολή διαπραγμάτευσης γραμματίων του δημοσίου στο ΧΑΚ ενόψει διαγραφής τους