Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αυτοί είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του Απολλώνειου

Σε νέα εποχή εισήλθε το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσκομείο, το οποίο εξαγοράστηκε από το αμερικανικών συμφερόντων επενδυτικό fund CVC Capital Partners.

Δυναμική παρουσία στην Ελλάδα
Το fund, το οποίο κατέχει το 20% των ιδιωτικών κλινικών στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1981.

Αν και η CVC βολιδοσκοπούσε το Απολλώνειο από το 2018, ωστόσο, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε ακόμα

Πέρασε σε αμερικανικά χέρια το Απολλώνειο

Ποιο είναι το Απολλώνειο Νοσοκομείο


Κτύπησαν ξανά την πόρτα του Απολλώνειου για εξαγορά  

Υπενθυμίζεται ότι θεαματική υπήρξε η είσοδος του fund στον χώρο της υγείας στην Ελλάδα, με τις εξαγορές των νοσηλευτηρίων Metropolitan, Ιασώ General, ενώ εν συνεχεία εξαγόρασε και το «Υγεία», το οποίο ανήκε στον Όμιλο Marfin Investment Group (MIG).

Ηγέτης στο private equity
Η CVC είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ιδιωτικών κεφαλαίων με 125 δισ. δολάρια assets υπό διαχείριση, funds συνολικού ύψους 165 δισ. δολ. και ένα παγκόσμιο δίκτυο 25 τοπικών γραφείων, ανάμεσά τους 16 στην Ευρώπη και την Αμερική και εννέα στην περιοχή Ασίας -Ειρηνικού. 

Η CVC ανήκει κατά πλειοψηφία στους υπαλλήλους της και ηγείται από τους Managing Partners.

Η πλατφόρμα ιδιωτικών μετοχών της CVC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει τέσσερις στρατηγικές: Ευρώπη/Αμερική, Ασία, Στρατηγικές Ευκαιρίες και Growth Partners, καθεμία από τις οποίες επωφελείται από την παγκόσμια πλατφόρμα της CVC. 

Η πιστωτική πλατφόρμα της CVC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεί 29 δισ. δολαρίων σε τρεις βασικούς πυλώνες: εξυπηρετούμενα δάνεια, ιδιωτικό χρέος και πιστωτικές ευκαιρίες/ ειδικές καταστάσεις. Η CVC Credit Partners διαθέτει έμπειρη ομάδα σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και επιδιώκει επίσης να αξιοποιήσει το παγκόσμιο δίκτυο της CVC για να της προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Το δίκτυο CVC
Η επιτυχία της CVC έγκειται στο ευρύ δίκτυο των 25 γραφείων της. Κάθε γραφείο καθοδηγείται από μια ομάδα τοπικών επαγγελματιών που κατανοούν το ξεχωριστό επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν. Η CVC πιστεύει ότι το εύρος και το βάθος αυτής της παγκόσμιας πλατφόρμας ωφελεί σημαντικά τους επενδυτές και τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της.

 

 
Η ομάδα της CVC
Οι 34 Managing Partners της CVC διαθέτουν κατά μέσο όρο θητεία 15 ετών στην CVC. Αυτή η πολύ έμπειρη και σταθερή ανώτερη ομάδα στοχεύει να δημιουργήσει ελκυστικές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο σε πολλούς τομείς της οικονομίας, της βιομηχανίας και της αγοράς.

 


Οι επενδυτές της CVC
Η CVC διαχειρίζεται κεφάλαια πάνω από 300 επενδυτών από όλο τον κόσμο που εμπιστεύονται την CVC για την ανάπτυξη και την προστασία των κεφαλαίων της. Πολλοί από αυτούς τους επενδυτές είναι συνταξιοδοτικά προγράμματα που έχουν επενδύσει στη CVC από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στην ικανότητα της CVC να τους βοηθήσει να παραδώσουν συντάξεις στους δικαιούχους τους, αναμέσά τους εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, νοσηλευτές και πυροσβέστες.

Δειτε Επισης

Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)
Volcano Stores: Παρουσίασαν τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2023