Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η επιχείρηση Ομόνοια που ενδιαφέρει τον J. Christodoulou

Αίσθηση στον ποδοσφαιρικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας προκαλεί η αποκάλυψη του InBusinessNews αναφορικά με το ενδιαφέρον του Κύπριου μεγαλοεπιχειρηματία John Christodoulou να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Ομόνοια.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο «αγγίζει» την Κύπρο ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής  

Καφές, γάλα και ψωμί από…χρυσάφι-Εκτοξεύονται οι τιμές

Μολονότι ενδιαφέρον από πλευράς John Christodoulou να εμπλακεί ενεργά στα διοικητικά/μετοχικά της Ομόνοιας είχε εκδηλωθεί και στο παρελθόν, φαίνεται πως αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι τέτοιες που δημιουργούν περισσότερο από ποτέ άλλοτε πρόσφορο έδαφος για κατάληξη των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε συμφωνία.

Διαβάστε εδώ: Αποκαλυπτικό: Θέλει να αγοράσει την Ομόνοια ο John Christodoulou

Ο λόγος έγκειται στη διαφαινόμενη ετοιμότητα του νυν μεγαλομετόχου της Ομόνοιας Ποδόσφαιρο Λτδ, Σταύρου Παπασταύρου, να πωλήσει τις μετοχές του, υπό το πρίσμα της πρόθεσής του να εμπλακεί επιχειρηματικά στον χρηματοοικονομικό τομέα στην Αμερική, όπου ως γνωστό ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Συγκεκριμένα, στα επιχειρηματικά πλάνα του κ. Παπασταύρου φαίνεται να βρίσκεται η εξαγορά τράπεζας στις ΗΠΑ. Με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου ποδοσφαιρικής εταιρείας, ωστόσο, να δημιουργεί- ένεκα της ισχύουσας στη χώρα και όχι μόνο νομοθεσίας- σύγκρουση συμφέροντος και να φρενάρει τους νέους επιχειρηματικούς του σχεδιασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως έγραψε ήδη InBusinessNews, η ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ομόνοια Ποδόσφαιρο Λίμιτεδ από τον κ. Christodoulou, υπόκειται στην ολοκλήρωση του ελέγχου δέουσας επιμέλειας, καθώς και στο κατά πόσο οι δύο πλευρές, Σταύρος Παπασταύρου και John Christodoulou, θα συμφωνήσουν στην τιμή πώλησης των μετοχών.

Επί του τελευταίου, δηλαδή της τιμής πώλησης των μετοχών και δη του πώς αυτή δύναται να καθοριστεί από τη στιγμή που πρόκειται για μη δημόσια και μη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, γνώστες του αντικειμένου υποδεικνύουν στο InBusinessNews πως βασικότερα κριτήρια σε ανάλογες περιπτώσεις αποτελούν:

  • Πρώτον, ο υπολογισμός των εσόδων από τα εισιτήρια διαρκείας.
  • Δεύτερο, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
  • Τρίτο, η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, όπως είναι οι αθλητικές της εγκαταστάσεις.

Με άλλα λόγια, τα απτά έσοδα τα οποία μπορεί να υπολογιστούν με σχετική ακρίβεια και όχι με προβλέψεις. Υπενθυμίζεται πως για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020 η Ομόνοια κατέγραψε έσοδα 16.2 εκατ. ευρώ και κέρδος για την χρονιά 2 εκατ. ευρώ.

Ήταν η πρώτη χρονιά που τα οικονομικά αποτελέσματα της ομάδας ήταν κερδοφόρα, παρότι τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος ξεπέρασαν τα 10 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονταν σε 8.4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2.3 εκατ. ευρώ αφορούσαν ακίνητα και εγκαταστάσεις και το 1.5 εκατ. ευρώ σε μετρητά στο ταμείο και στην τράπεζα. Βέβαια, οι συνολικές ζημιές, απόρροια και προηγούμενων ετών συνέχισαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές και ξεπερνούσαν τα 20 εκατ. ευρώ.  

Επισημαίνεται πως γύρω από το υπό εξέλιξη deal η Ομόνοια, τόσο η εταιρεία όσο και το Σωματείο, επιλέγουν μέχρι στιγμής να μην τοποθετηθούν επισήμως.

Δειτε Επισης

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος