Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Α. Γιασεμίδης: Αξιόπιστη δικαιοδοσία επιλογής η Κύπρος για επενδυτικά ταμεία

Μέσα από μια συντονισμένη δράση και μέσα σε λίγα χρόνια η Κύπρος κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να καταστεί αξιόπιστη δικαιοδοσία επιλογής για τους διαχειριστές κεφαλαίων και τους επενδυτές. Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης μιλώντας ενώπιον του Cyprus Investment Funds Conference – India , επισημαίνοντας πως η επιτυχία αυτή αποτυπώνεται από το γεγονός ότι το σύνολο των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε ξεπέρασε τα €10 δις, ενώ κατέγραψε αύξηση και κατά τη διάρκεια της περιόδου αβεβαιότητας που δημιούργησε η πανδημία COVID-19, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του τομέα επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.

Παράλληλα, ο κ. Γιασεμίδης τόνισε πως από το 2016, τα περιουσιακά στοιχεία υπό τη διαχείριση οντοτήτων που ρυθμίζονται στην Κύπρο έχουν αυξηθεί κατά 196%. Επιπλέον, η επιτυχία του τομέα αποδεικνύεται από νέες συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένους θεματοφύλακες και την αποδοχή των κυπριακών κεφαλαίων στην πλατφόρμα Vestima της Clearstream, Bloomberg και Thomson Reuters. Τα προηγούμενα χρόνια, η Κύπρος αναφέρθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαχείρισης Κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο Ευρωπαϊκό Κέντρο όσον αφορά τα καθαρά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και ελπίζουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια.

Πλεονεκτήματα των funds στην Κύπρο
Ο πρόεδρος του CIFA τόνισε πως ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος επωφελείται από την εναρμόνιση των κανονισμών της ΕΕ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και χρησιμεύει ως μια "γέφυρα" που προσφέρει ανταγωνιστική πρόσβαση στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και λόγω της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την ευελιξία και τη σαφήνεια των νόμων και των κανονισμών της. Επίσης, funds από την Ινδία μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος eu passporting, προσελκύοντας επενδυτές από την Ευρώπη και επενδύοντας σε μεγάλα ευρωπαϊκά έργα.

Επίσης, ο κ. Γιασεμίδης σημείωσε πως είναι οικονομικά αποδοτικό για τη δημιουργία και διατήρηση επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, ενώ στάθηκε στην μειωμένη γραφειοκρατία. Πρόσθεσε πως πέραν του ελκυστικού φορολογικού καθεστώτος της Κύπρου, δεν υπάρχει ΦΠΑ στα τέλη εγγραφής, ενώ υπάρχει μειωμένος φόρος εισοδήματος για τους διαχειριστές επενδυτικών ταμείων που είναι εγγεγραμμένοι στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Με επίκεντρο το παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου χαρίζει και φέτος μία «Ζεστή Αγκαλιά»
Επανεκλέγηκε Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ο Παναγιώτης Ζαφείρης
Μεγάλης σημασίας συζήτηση για Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Soft Skills Bootcamp: Το πρώτο Bootcamp για ανάπτυξη δεξιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Με νέες ανατρεπτικές εμπειρίες πλαισίωσε και το φετινό Audi & Wine η Innovation Leo Burnett
Στην Κύπρο ο διεθνώς διακεκριμένος ψυχολόγος Emeritus Professor Les Greenberg από τον Καναδά
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Η πιο παράδοξη μαγική περιπέτεια ξεκινά στο Paradox Museum Limassol