Οδικό χάρτη για άμεση επανεκκίνηση ζητούν οι αλυσίδες εστίασης

Την πλήρη απογοήτευση του για τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου εκφράζει ο Σύνδεσμος Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου (Σ.ΕΠ.Α.Ε.Κ), απευθύνοντας έκκληση στους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα με τον σχεδιασμό ενός νέου οδικού χάρτη με χρονοδιάγραμμα στον οποίο απαιτούν να περιλαμβάνεται και η άμεση επανεκκίνηση της εστίασης.

«Ο κλάδος της εστίασης δεν αναφέρθηκε καν στις δηλώσεις που έγιναν από το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα να εξακολουθούμε τόσο εμείς, όσο και οι χιλιάδες εργαζόμενοι μας να παραμένουμε στο σκοτάδι της αβεβαιότητας», σημειώνει ο Σ.ΕΠ.Α.ΕΚ.

Αντιλαμβανόμενος πλήρως τις πολυεπίπεδες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση, ο Σύνδεσμος εξηγεί ότι οι προκλήσεις αυτές πολλαπλασιάζονται λόγω της καθυστέρησης που βιώνουμε όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού.

«Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης που έχουμε επιδείξει καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, θα συνεχιστεί αλλά αναμένουμε άμεσα την επανένταξη της εστίασης στις ζωντανές οικονομικές δραστηριότητες του τόπου μας», υπογραμμίζει σχετικά.

Όπως αναφέρει επίσης, φαίνεται ότι η καθυστέρηση στον εμβολιασμό, επιβάλλει τον επανασχεδιασμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο από πλευράς της Κυβέρνησης αλλά και των επιχειρήσεων.

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε μαζί με τον ιό»
«Δεν μπορούμε να παραμένουμε κλειστοί αναμένοντας να εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, αφού με τα σημερινά δεδομένα κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα επιτευχθεί αυτός στόχος», εξηγούν σχετικά οι αλυσίδες εστίασης.

Ο Σ.ΕΠ.Α.Ε.Κ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλοι μας, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε μαζί με τον ιό.

«Με τα νέα δεδομένα παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα με τον σχεδιασμό ενός νέου οδικού χάρτη με χρονοδιάγραμμα στον οποίο απαιτούμε να περιλαμβάνεται και η άμεση επανεκκίνηση της εστίασης», υπογραμμίζουν καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ