Κυπριακή start-up ανάμεσα στις 68 καλύτερες του κόσμου

Η κυπριακή ομάδα Wind-E διακρίθηκε στον Περιφερειακό Τελικό του ClimateLaunchpad, του μεγαλύτερου παγκόσμιου διαγωνισμού πράσινων ιδεών και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό οποίος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου.
 
H ομάδα Wind- E διαγωνίστηκε μαζί με άλλες 42 ομάδες από 14 χώρες από την Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία στον Περιφερειακό Τελικό, ο οποίος διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα  όχι μόνο κατετάγη ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες του Περιφερειακού Τελικού αλλά κατέκτησε και την 2η θέση στη θεματική κατηγορία στη οποία διαγωνίστηκε.  
 
Η Κύπρος στον Περιφερειακό Τελικό εκπροσωπήθηκε από τις 3 ομάδες οι οποίες είχαν κερδίσει τον Εθνικό Τελικό. Οι ομάδες ήταν οι: 1) Qondactive, η οποία κατασκευάζει πλακέτες κυκλωμάτων από βιοπλαστικά τα οποία προέρχονται από φιλικά προς το περιβάλλον βιοδιασπώμενα γεωργικά υποπροϊόντα, 2) Wind-E η οποία κατασκευάζει μια έξυπνη μικρή φορητή ανεμογεννήτρια και 3)Motivw η οποία σχεδιάζει ρούχα από χρησιμοποιημένες στρατιωτικές στολές.
 
Οι 16 καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Τελικού, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC Αccelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην εμπορευματοποίηση των νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της πράσινης καινοτομίας και ανάπτυξης και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω εκπαίδευση και χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα του Παγκόσμιου Τελικού θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους  €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500.
 
Ο Παγκόσμιος Τελικός θα διεξαχθεί διαδικτυακά και η πρόσβαση θα είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να παρακολουθήσουν τον Τελικό από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://globalfinal.climatelaunchpad.org/
 
Το ClimateLaunchpad, διοργανώθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά από την Chrysalis LEAP σε συνεργασία με το ΕΙΤ Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή.
 
Στρατηγικός Εταίρος της Chrysalis LEAP για έκτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου και Μέγας Xορηγός του προγράμματος για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

Δειτε Επισης

Ποια είναι η DreamPlay που έρχεται στη Λεμεσό και ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια επέκτασή της
Η Samsung Electronics στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 19η συνεχή χρονιά
Ψηλότερα ποσοστά ψηφιακών δεξιοτήτων νεαρών κοριτσιών σε Κύπρο και Ε.Ε. το 2023
SOFTSWISS Young Fest: Tο αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένων στην 15η επέτειο της SOFTSWISS
Η σειρά Galaxy Tab S10 FE ήρθε με «έξυπνες» εμπειρίες και ευέλικτο σχεδιασμό
Η CL8 στο Deloitte Technology Fast 50 για τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο
ΔΝΤ: Τα κέρδη του ΑΙ στο παγκόσμιο ΑΕΠ και το αγκάθι για ενέργεια και ρύπους
Η DreamPlay ανοίγει γραφείο και campus στη Λεμεσό-Ορόσημο στην παγκόσμια επέκταση η Κύπρος
Samsung: Παρουσιάζει την επόμενη γενιά των Odyssey Gaming Monitors με 3D immersion και OLED τεχνολογία
Επαναπροκηρύσσεται το σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων-Η έκκληση του CITEA και της ΟΕΒ