Powered by

Μαρκ Κούμπαν: Ο αντικομφορμιστής δισεκατομμυριούχος που «δείχνει» πώς θα σωθούν Αμερικανοί και Οικονομία

Με περίπου 13 εκατομμύρια Αμερικανούς άνεργους και χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν κατεβάσει ρολά στις ΗΠΑ, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα απαιτηθούν περισσότερα κίνητρα για οικονομική ανάκαμψη εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας.  Ωστόσο, το Κογκρέσο βρίσκεται σε αδιέξοδο και φαίνεται απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα.

Ο Μαρκ Κούμπαν δεν είναι ένας ακόμα ζάμπλουτος.  Πυκνά συχνά οι προτάσεις του προκαλούν αντιδράσεις καθώς είναι η κλασική περίπτωση αντικομφορμιστή.  Με 13 εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς και χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις ο Κούμπαν ζητά να δοθούν εδώ και τώρα έως και 1000 δολάρια το 15ήμερο στους Αμερικανούς. 

«Το χρειαζόμαστε τόσο πολύ όσο και τότε», στην αρχή της πανδημίας λέει στο CNBC ο Κούμπαν, αυτοδημιούργος δισεκατομμυριούχος, επενδυτής στο «Shark Tank» του ABC και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks.

Ο Κούμπαν λέει ότι υπάρχουν «δύο οικονομίες», ή δύο «πραγματικότητες», αυτή τη στιγμή: Μια για εκείνους που μπορούν να παραμείνουν στον αφρό και μια για εκείνους που δεν μπορούν να επιβιώσουν « Οσοι είναι χωρίς [βοήθεια] αγωνίζονται άσχημα», λέει. «Πρέπει να τους βοηθήσουμε».

Ολα τα αμερικανικά νοικοκυριά, ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματός τους, θα πρέπει να λαμβάνουν επιταγή 1.000 $ κάθε δύο εβδομάδες για τους επόμενους δύο μήνες. Οι οικογένειες θα πρέπει να ξοδεύουν την κάθε επιταγή εντός 10 ημερών, διαφορετικά θα χάνουν τα χρήματα. Αυτός ο όρος θα βοηθήσει τις καταναλωτικές δαπάνες και τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές και να τονώσουν την οικονομία.«Δεν με νοιάζει τι ξοδεύουν, θα μπορούσε να είναι μια καραμέλα, θα μπορούσε να είναι ενοίκιο, θα μπορούσε να είναι το δάνειό τους θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε θεωρούν απαραίτητο ή κάτι που θέλουν».

«Οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι για το μέλλον τους, οπότε αντί να ξοδεύουν, εξοικονομούν», λέει.

Τον Απρίλιο, το ποσοστό των προσωπικών αποταμιεύσεων κατέγραψε νέο ρεκόρ, σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ. «Στόχος είναι να βάζουμε αυτά τα χρήματα κάθε δύο εβδομάδες στην οικονομία», λέει ο Κούμπαν και συνεχίζει: «Μόλις οι επιχειρήσεις αρχίσουν να έχουν ζήτηση, ακόμη και αν είναι κλειστές ή λειτουργούν μέσω διαδικτύου τότε υπάρχει λόγος να μπορούν να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους . Το σχέδιο θα ήταν δαπανηρό αλλά θα επιτρέψει την αύξηση της ζήτησης για μη βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, ελπίζοντας ότι θα διατηρήσουν τις περισσότερες επιχειρήσεις ζωντανές».

Για να υποστηρίξει την οικονομία και τους Αμερικανούς εν μέσω της πανδημίας Covid-19, το Κογκρέσο ενέκρινε πακέτο βοήθειας ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, γνωστό ως νόμος Coronavirus Aid, Relief και Economic Security, ή CARES, τον Μάρτιο. Τώρα όμως Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά ένα νέο πακέτο στήριξης. Κι αυτό ενώ η Αμερική μετρά ήδη 200.000 νεκρούς.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ε.Ε.: Υπό έρευνα η εξαγορά της Downtown Music από Universal ύψους $775 εκατ.
Qatar Airways: Θωρακίζεται απέναντι στους δασμούς με στοκ ανταλλακτικών
Ξεπέρασε την Ιαπωνία... Η Πολιτεία των ΗΠΑ που έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη παγκοσμίως
Σε πτωτική πορεία ο χρυσός μετά από μια εβδομάδα οικονομικής αβεβαιότητας
Μαίνεται η ένταση ΗΠΑ και Κίνας-Αντίθετα μηνύματα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις
Ιστορική στασιμότητα για τη γερμανική οικονομία-Οι δασμοί Τραμπ, η Κίνα και η κρίση του «Made in Germany»
Η Κίνα εξετάζει αναβολή των δασμών 125% σε ορισμένα αμερικανικά προϊόντα
Δυσοίωνα τα πράγματα και μόλις 0,6%...Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη χωρών της ευρωζώνης ο Fitch
Η Γερμανία αναμένει μηδενική ανάπτυξη της οικονομίας-«Το Made in Germany τελείωσε»
Freedom24: Βούλγαροι επενδυτές στρέφονται σε ΤΝ, κρυπτονομίσματα και βιοτεχνολογία