Powered by

«Πράσινο» Κομισιόν στο σχέδιο κινήτρων για αεροπορικές

Το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε το σχέδιο κινήτρων που ενέκρινε το προηγούμενο διάστημα το υπουργικό Συμβούλιο για επιδοτήσεις ύψους €6,3 εκατ προς αεροπορικές εταιρείες. 
 
Την έγκριση γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.  Το εν λόγω σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα και έχει χρονική διάρκεια έξι μήνες (δηλαδή μέχρι το Δεκέμβριο) στοχεύει στην επαναφορά της συνδεσιμότητας της χώρας. Επί της ουσίας, αποσκοπεί στην επιδότηση των αεροπορικών εταιρειών.
 
Το ύψος της επιδότησης θα είναι κλιμακωτό, αφού ξεκινά από το 40% της πληρότητας της κάθε πτήσης και φτάνει μέχρι το 70%.
 
Όπως ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Καρούσος, το εν λόγω σχέδιο θα είναι διαθέσιμο για όλες τις εταιρείες που θα βάλουν πτήσεις από την Κύπρο προς όλους τους προορισμούς για το διάστημα αυτό των έξι μηνών. Στόχος, πρόσθεσε, «είναι να στηρίξουμε  τη συνδεσιμότητα και να αναλάβουμε κάποιο από το ρίσκο που θα πάρουν οι εταιρείες που πρώτες αποφάσισαν να εντάξουν τη χώρα μας στις πτήσεις τους».
 
Εξέφρασε, τέλος την πεποίθηση του ότι το εν λόγω σχέδιο θα πετύχει.
 

Δειτε Επισης

Θετική εντύπωση για τα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας από τουριστικούς πράκτορες της Μολδαβίας
Σε ποιους ελληνικούς προορισμούς οι τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα, αλλά και τα λιγότερα
Επέκταση της προθεσμίας για άδεια λειτουργίας για ξενοδοχεία ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής
Columbia Restaurants: Επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητους ελέγχους η καθαρότητα των νερών στο Columbia Sun
Wizz Air: Απευθείας πτήση Λάρνακα-Βαρκελώνη από τον Οκτώβριο…Οι τιμές και η συχνότητα του δρομολογίου
Wizz Air: Γιορτάζει τα γενέθλιά της και δίνει τη δυνατότητα σε 21 τυχερούς να κερδίσουν έως και €1.000 σε WIZZ credits
Στο top 10 του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού η Αθήνα
Θετικό το δείγμα του πρώτου τριμήνου για τον ελληνικό τουρισμό-Αύξηση 5,4% στις αφίξεις και 4,4% στις εισπράξεις
Nordic Leisure Travel Group: Βλέπει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο για την σκανδιναβική αγορά
Υπογράφηκαν συμφωνίες με Υφυπουργείο Τουρισμού για χορηγίες €620.949 στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς