powered by

Τρ. Κύπρου: Θα ήταν καταστροφικό ένα δεύτερο 2013

Μιλώντας στο Παγκύπριο Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου Βύρωνας Βύρωνος έστειλε μήνυμα πως το Συγκρότημα θα συνεχίσει να στηρίζει τις βιώσιμες επιχειρήσεις της Κύπρου.

Αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση της κυπριακής οικονομίας πριν το κορωνοϊό, τόνισε πως η σωστή διαχείριση της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης, βοήθησε και τις τράπεζες να συνεχίσουν να στηρίζουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις του τόπου.

Η κατάσταση της οικονομίας πριν τον κορωνοϊό

«Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις βιώσιμες επιχειρήσεις του τόπου. Το νέο περιβάλλον δεν είναι το ίδιο και θα πρέπει οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Πρέπει σίγουρα να επενδύσουν στη τεχνολογία. Θα πρέπει να γίνει μια εις βάθος αξιολόγηση των δεδομένων κάθε επιχείρησης για τη χρηματοδότηση τους», είπε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Βύρωνος ανέφερε πως ένα δεύτερο 2013 θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο μας.

«Ως Τράπεζας Κύπρου, βλέπουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Πρέπει να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα κάθε επιχείρησης.Η δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων δεν θα κάνει καλό σε κανένα. Δεν μπορούμε χωρίς επαρκή στοιχεία να προβλέψουμε τις μελλοντικές ταμειακές ροές των επιχειρήσεων», ανέφερε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως στην Τράπεζα Κύπρου έδωσαν πέραν των €450 εκατ. νέα δάνεια το πρώτο τρίμηνο του 2020 καλώντας τις βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν όλα τα δανειστικά εργαλεία του Συγκροτήματος.

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην αγορά το Bean Bar-Νέο κατάστημα στη Λάρνακα (pics)
Χρ. Αναγιωτός: Ο αντίκτυπος του τομέα της τεχνολογίας στην κυπριακή οικονομία-Τι καταδεικνύει η μελέτη της KPMG
Ο πρόεδρος της Πάφος FC Roman Dubov σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη-«Αυτή είναι η επενδυτική μας φιλοσοφία»
Ο Οδυσσέας στην πολιτική με μένος για το επιχειρείν και μόνο όπλο στην φαρέτρα το λαϊκίζειν και το δημαγωγείν
Στον δρόμο προς την τελευταία διαδοχική μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 της μονάδας τον Ιούνιο η ΕΚΤ
Δήμος Παναγιώτου: Σημαντικός μοχλός ενίσχυσης της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού το Limassol Greens
Ολοκληρωμένη στρατηγική για την Λεμεσό με δράσεις συνολικού κόστους 660 εκατ.-Οι ανακοινώσεις σε έξι πυλώνες
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: Η δυναμική και οι προκλήσεις του real estate στην Κύπρο
Η αυξημένη ζήτηση επιτάσσει επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών-Οι στοχευμένες λύσεις στο TechIsland Summit
Το IGC και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank για ενίσχυση εξωστρέφειας κυπριακών, ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων