powered by

Infocredit Group: Τέλεια καταιγίδα ο κορωνοϊός

Ως την τέλεια καταιγίδα χαρακτήρισε την πανδημία του κορωνοϊού ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Infocredit Group Νίκος Ιωάννου, μιλώντας στο διαδικτυακό Παγκύπριο Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

«Καθημερινά και συζητώντας και με πελάτες μας, τους ακούμε να ζητούν απαντήσεις κατά πόσον να συνεχίσουν να δίνουν πιστώσεις. Έχουν πολλές απορίες καθημερινά για τη διαχείριση των πελατών τους.  Αναδεικνύεται έτσι η αξία της σωστής διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου. Το 25-40% του κεφαλαίου των επιχειρήσεων είναι μη εξασφαλισμένο», ανέφερε.

Επικαλούμενος έρευνες τόνισε πως το 25% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη πτωχεύει επειδή οι πελάτες τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις.

«Εάν υπάρχει μείωση κύκλου εργασιών  10% 6 στις 10 επιχειρήσει θα έχουν ζημιές. Εάν υπάρχει μείωση κύκλου εργασιών 25%  8 στις 10 επιχειρήσεις θα έχουν ζημιές. Είναι πολύ σημαντικό οι πωλητές να κατανοούν την αξία του πιστωτικού κινδύνου», τόνισε.
Από τη μέρα του lockdown όπως επεσήμανε διαχειρίστηκαν πολλά ζητήματα, όπως απότομη πτώση πωλήσεων και στάση πληρωμών καθώς και αυξημένα αιτήματα για μερική αποπληρωμή, πίεση από διοίκηση για εισπράξεις.


Παράλληλα έδωσε και τις ποιο κάτω συμβουλές σε σχέση με το τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση για να επιβιώσει σήμερα

 


 
Τέλος έδωσε και τα ακόλουθα tips σε σχέση με τη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου:

-Επικαιροποιήστε τα στοιχεία των πελατών σας

-Δείξετε κατανόηση και ευελιξία στους οφειλέτες σας μόνο όταν δικαιολογείται

-Εξασφαλίστε γραπτή επιβεβαίωση για πλάνα αποπληρωμής

-Κρατήστε ανοικτό διάλογο με τους οφειλέτες σας

-Ερευνήστε εάν ο λόγος μη πληρωμής ή στάσης πληρωμών προέρχεται από τον κορωνοϊό

-Αντιμετωπίστε άμεσα τις εμπορικές διαφορές

Δειτε Επισης

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα δεδομένα στην εξυπηρέτηση πελατών
The Sovereign Art Foundation Students Prize Cyprus 2025: Δέκα έργα που διαγωνίζονται
Χρ. Αναγιωτός: Ο αντίκτυπος του τομέα της τεχνολογίας στην κυπριακή οικονομία-Τι καταδεικνύει η μελέτη της KPMG
Ο πρόεδρος της Πάφος FC Roman Dubov σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη-«Αυτή είναι η επενδυτική μας φιλοσοφία»
Ανησυχεί και διαμαρτύρεται το ΕΒΕ Πάφου...Τουριστική περίοδος με την ξενοδοχειακή βιομηχανία σε απόγνωση
Τρία κυπριακά case studies φωτίζουν το μέλλον του BIM στο Cyprus Autodesk Forum 2025
Η τέχνη των μαθητών στο προσκήνιο: Άλλοι δέκα φιναλίστ του The Sovereign Art Foundation
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: Η δυναμική και οι προκλήσεις του real estate στην Κύπρο
Η αυξημένη ζήτηση επιτάσσει επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών-Οι στοχευμένες λύσεις στο TechIsland Summit
Το IGC και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Eurobank για ενίσχυση εξωστρέφειας κυπριακών, ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων