powered by

Infocredit Group: Τέλεια καταιγίδα ο κορωνοϊός

Ως την τέλεια καταιγίδα χαρακτήρισε την πανδημία του κορωνοϊού ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Infocredit Group Νίκος Ιωάννου, μιλώντας στο διαδικτυακό Παγκύπριο Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

«Καθημερινά και συζητώντας και με πελάτες μας, τους ακούμε να ζητούν απαντήσεις κατά πόσον να συνεχίσουν να δίνουν πιστώσεις. Έχουν πολλές απορίες καθημερινά για τη διαχείριση των πελατών τους.  Αναδεικνύεται έτσι η αξία της σωστής διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου. Το 25-40% του κεφαλαίου των επιχειρήσεων είναι μη εξασφαλισμένο», ανέφερε.

Επικαλούμενος έρευνες τόνισε πως το 25% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη πτωχεύει επειδή οι πελάτες τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις.

«Εάν υπάρχει μείωση κύκλου εργασιών  10% 6 στις 10 επιχειρήσει θα έχουν ζημιές. Εάν υπάρχει μείωση κύκλου εργασιών 25%  8 στις 10 επιχειρήσεις θα έχουν ζημιές. Είναι πολύ σημαντικό οι πωλητές να κατανοούν την αξία του πιστωτικού κινδύνου», τόνισε.
Από τη μέρα του lockdown όπως επεσήμανε διαχειρίστηκαν πολλά ζητήματα, όπως απότομη πτώση πωλήσεων και στάση πληρωμών καθώς και αυξημένα αιτήματα για μερική αποπληρωμή, πίεση από διοίκηση για εισπράξεις.


Παράλληλα έδωσε και τις ποιο κάτω συμβουλές σε σχέση με το τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση για να επιβιώσει σήμερα

 


 
Τέλος έδωσε και τα ακόλουθα tips σε σχέση με τη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου:

-Επικαιροποιήστε τα στοιχεία των πελατών σας

-Δείξετε κατανόηση και ευελιξία στους οφειλέτες σας μόνο όταν δικαιολογείται

-Εξασφαλίστε γραπτή επιβεβαίωση για πλάνα αποπληρωμής

-Κρατήστε ανοικτό διάλογο με τους οφειλέτες σας

-Ερευνήστε εάν ο λόγος μη πληρωμής ή στάσης πληρωμών προέρχεται από τον κορωνοϊό

-Αντιμετωπίστε άμεσα τις εμπορικές διαφορές

Δειτε Επισης

Investor Day από το KPMG Startup Innovation Lab: Μια γιορτή καινοτομίας και τολμηρών ιδεών
Πρωτοπόρα η Deloitte Κύπρου... Δωμάτια θηλασμού στα γραφεία της πριν από την θέσπιση νόμου(pics)
Ξεναγήθηκε στους χώρους και τα ερευνητικά κέντρα του UCLan Cyprus ο Δ. Σκουρίδης
To Andrey & Julia Dashin’s Foundation και η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα του Παιδιού
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Πρωτοπορία στην τεχνολογική ευθύνη και την κοινωνική καινοτομία
Στην Κύπρο ο Νίκος Δένδιας για την «Αόρατη Συνωμοσία» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου
Οι μεγάλες τάσεις και η μετεξέλιξη των ΜΜΕ: Πώς οι όμιλοι μεταμορφώνονται για να είναι βιώσιμοι και κερδοφόροι
AI Agents στην πρώτη γραμμή: Η νέα εποχή της εμπειρίας πελάτη
Φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ-Kρίσιμες επιπτώσεις στη ναυτιλία
Η ομάδα της Δρ. Ειρήνης Σαργιαννίδου τιμάται για την επιτυχημένη εμπορική αξιοποίηση της έρευνας της στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ(vid)