Powered by

Top Kinisis Travel: Σημαντική μείωση κύκλου εργασιών λόγω κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών και να έχει αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Top Kinisis Travel Public Limited για το έτος 2020.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει ποσοτική εκτίμηση των επιπτώσεων, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο ΧΑΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Top Kinisis Travel, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2020 εξέτασε και ενέκρινε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ενώ αποφάσισε όπως η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας συγκληθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στις 5:00 μμ. στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λευκωσία.

Αύξηση κύκλου εργασιών για το 2019
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2019, ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος αυξήθηκε κατά 10%, με αποτέλεσμα να ανέλθει σε €20.207.682 σε σύγκριση με €18.354.703 λόγω της βελτίωσης της κυπριακής οικονομίας και της σύνθεσης των πωλήσεων. 

Παρόλο που ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος αυξήθηκε, το περιθώριο μεικτού κέρδους μειώθηκε από 14,93% στο 13,35% με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής κερδοφορίας. Η μείωση αυτή οφείλεται στην σύνθεση του προϊοντικού μίγματος και των αυξημένων εκπτωτικών κινήτρων. 

Κατά την διάρκεια του έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, το Συγκρότημα επένδυσε σε καινούριες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό αξίας €11.261 τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από τις εργασίες του Συγκροτήματος. 

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Συγκροτήματος ήταν €6.906.593 (2018: €7.173.596) και τα ίδια κεφάλαια της, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν €3.130.028 (2018: €3.101.867). Η οικονομική κατάσταση, εξέλιξη και επίδοση του Συγκροτήματος όπως παρουσιάζεται στις οικονομικές καταστάσεις θεωρούνται ικανοποιητικές.

Δειτε Επισης

Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO
Σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στον «Πήγασο»-«Απαιτούνται χρόνια μέχρι την εκμετάλλευση»
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Θάνος Μιχαηλίδης: Η μεγάλη προοπτική της Πάφου και πώς θα προσελκύσει υψηλότερης εισοδηματικής τάξης τουρίστες
Ο στόχος που επιτυγχάνεται με την ίδρυση της ΕΜΕΚ-«Προστατεύουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα»
Κόλαφος για το ΤΟΜ το πόρισμα της Ερευνητικής για τους Τακάτα-Δείχνει ποινικές ευθυνές για πρώην διευθυντές του
Ισπανικός τουρισμός: Επιβράδυνση το 2025 για την «πρωταθλήτρια» του 2024-Η αβεβαιότητα πλήττει τα ταξίδια