Powered by

Goldman Sachs: Ποιες αγορές θα πρωταγωνιστήσουν το επόμενο τρίμηνο

Η πρόσφατη ανάκαμψη στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα έχει συνέχεια. Καθώς οι επενδυτές μεταφέρουν το χρήμα τους σε ενεργητικό χωρών, που εμφανίζουν βελτιωμένες προοπτικές ανάκαμψης μετά το σοκ της πανδημίας, οι μετοχές του αναδυόμενου κόσμου θα προσελκύουν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον εκτιμά η Goldman Sachs. 

«Είμαστε αρκετά θετικοί για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών σε τακτική βάση» δήλωσε στο Bloomberg ο Caesar Maasry στρατηγικός αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας. «Βλέπουμε αυξανόμενη προτίμηση για στοιχεία ενεργητικού αγορών και κλάδων που θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη και επίσης αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου. Η τάση αυτή προβλέπεται να έχει συνέχεια» συμπλήρωσε. 

Ο δείκτης των αναδυόμενων μετοχών MSCI Emerging Markets Index έχει ανακάμψει 30% από τα χαμηλά τεσσάρων ετών, στα οποία είχε διολισθήσει στα τέλη Μαρτίου, καθώς αρκετές αναδυόμενες οικονομίες έχουν τεθεί σε επανεκκίνηση και τα πηγαίνουν καλύτερα των προβλέψεων. Αν και υπάρχουν κίνδυνοι, όπως ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων του Covid-19, η Goldman Sachs διακρίνει περιθώρια περαιτέρω ανόδου για τουλάχιστον ένα τρίμηνο ακόμη. 

Η Λατινική Αμερική ξεχωρίζει. Οι μετοχές της Βραζιλίας έχουν κάνει άλμα 46% από το ναδίρ του Μαρτίου, αν και εξακολουθούν να παρουσιάζουν απώλειες σε σχέση με τις αρχές του έτους. Πιο ελκυιστικές αποτιμήσεις έχουν πλέον οι μετοχές του Μεξικού. Οι τραπεζικές μετοχές και των δύο χωρών θεωρούνται αρκετά ελκυστικές. 

Να θυμίσουμε ότι ο δείκτης Bovespa της Βραζιλίας καταγράφει απώλειες 36% από τις αρχές του έτους σε όρους αμερικανικού δολαρίου και είναι έτσι εκείνος με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως. Η Goldman αναμένει άνοδό του κατά 8% μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ περιμένει κέρδη 12% για τον μεξικανικό Ngauge. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr 

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026
Οριακή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Μάιο κόντρα στους δασμούς Τραμπ