Μακρόν: Η Twitter είναι ευπρόσδεκτη στη Γαλλία

Μετά τη διαμάχη του Twitter με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον Τζακ Ντόρσεϊ, CEO του τεχνολογικού κολοσσού, την περασμένη εβδομάδα για να επαναλάβει την υποστήριξή του στην εταιρεία, σύμφωνα με έναν βοηθό του Γάλλου προέδρου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος Μακρόν, σε μία χαλαρή συζήτηση, υπό τη μορφή αστεϊσμού, ανέφερε στον Ντόρσεϊ ότι το Twitter θα ήταν ευπρόσδεκτο εάν επέλεγε να μετακομίσει στη Γαλλία.

Εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Την τηλεφωνική επικοινωνία είχε πρώτη αποκαλύψει η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard enchaîné.

Ο βοηθός του Μακρόν σημείωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος ήθελε οι πλατφόρμες να συμπορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ και της Γαλλίας αναφορικά με την επιμέλεια περιεχομένου -οι οποίοι είναι συνήθως πιο περιοριστικοί από ό,τι στις ΗΠΑ.

Κάθε εταιρεία που αισθάνεται ότι απειλείται στο σπίτι της είναι ευπρόσδεκτη στη Γαλλία, πρόσθεσε ο βοηθός του Γάλλου προέδρου.

Ο Μακρόν έκανε την προσέλκυση ξένων εταιρειών και επενδυτών ως βασικό «σύνθημα» της προεδρικής του εκστρατείας το 2017, υποστηριζόμενη από μια φιλο-επιχειρηματική ατζέντα.

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν και ο Ντόρσεϊ επικοινωνούν μία δυο φορές το χρόνο, σύμφωνα με τον βοηθό. Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter επισκέφθηκε το γραφείο του Μακρόν πέρυσι για μία εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία