Εθνική: Έκλεισε η συμφωνία πώλησης «κόκκινων» δανείων ICON στην BAIN

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση και έκλεισε η συμφωνία για την πώληση από την Εθνική Τράπεζα του πακέτου κόκκινων δανείων ICON στην BAIN. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη  και είναι ψήφος εμπιστοσύνης  στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Αποτελεί την πρώτη συμφωνία του είδους που ξεκίνησε να συζητείται προ κορωνοϊού περίοδο και ολοκληρώνεται στη μετά κορωνοϊού εποχή.

Το ICON είναι πακέτο κόκκινων δανείων  1500 μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 2,5 δισ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 7.300 καταγγελμένα δάνεια, τα οποία φέρουν  προσημειώσεις  σε 6.000 ακίνητα.

Κατά πληροφορίες, η συμφωνία  έκλεισε επειδή η διοίκηση της Εθνικής προσέγγισε ρεαλιστικά τα νέα δεδομένα  και αποδέχθηκε πρόβλεψη earn out, δηλαδή συμμετοχή στα μελλοντικά κέρδη με  ανάλογη αναπροσαρμογή του αρχικά προσφερόμενου  τιμήματος.

Το σημαντικό όμως ότι η πώληση του ICON αποδεικνύει ότι, παρά τη δυσμενή συγκυρία, οι συμφωνίες πώλησης «κόκκινων» δανείων παραμένουν ζωντανές και υπό αυτή την έννοια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλης της αγοράς, καθώς πρόκειται για την πρώτη συμφωνία του είδους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτή την περίοδο. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μια – δυο ημέρες.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Το μήνυμα των αγορών και των οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους