powered by

Στη Βουλή πρόταση για αναστολή καταβολής ενοικίων μέχρι τον Οκτώβριο

Πρόταση νόμου για αναστολή καταβολής δόσεων από ενοικιαστές κατατέθηκε στη Βουλή από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. 

Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Ενοικιοστασίου Νόμου, ώστε να ανασταλεί η εφαρμογή των διατάξεων του μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου. Λόγω της κατάστασης της πανδημίας, και τις επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης, «κρίνεται ότι είναι αναγκαία η λήψη ορισμένων νομοθετικών μέτρων προσωρινής φύσης για την προστασία των ενοικιαστών που εμπίπτουν στον βασικό νόμο του περί ενοικιοστασίου».

Για την προστασία και στήριξη των ενοικιαστών, τα τρία κόμματα προτείνουν όπως «παρασχεθεί εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο, ώστε να αποκτήσουν σχετική οικονομική δυναμική που να τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις».

Δειτε Επισης

Αλ. Βαφεάδης: Καμία αντιπαράθεση με Δήμαρχο Λάρνακας για το λιμάνι-Οι διαδικασίες προχωρούν με διάλογο και τεκμηρίωση
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η πρόταση νόμου για εγκλωβισμένους αγοραστές αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή λύση
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου
Οι ενέργειες που τρέχουν και ο οδικός χάρτης για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-«Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο»
Έπεσαν οι υπογραφές για τη δεύτερη φάση έργων ΣΒΑΚ στη Λεμεσό-Αγγίζει τα €3 εκατ. το κόστος
Σταθερή ανάκαμψη για τα high end ακίνητα-Συναλλαγές €0,5 δισ. το 2024
Προχωρά το σχέδιο «ΚτίΖΩ»-Υπό κατεδάφιση 20 πολυκατοικίες, προβλήματα με ενοίκους στο Στρόβολο
Δημόσια Έργα: Το ΤΑΥ αρμόδιο για μονιμοποίηση δρόμου κάτω από τη γέφυρα Καλαβασού
Και εγένετο ξανά Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος...Δεν θα ασχολείται συλλογικά με τα εργασιακά
Χαιρετίζει τις καταδίκες για σφετερισμό το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών-«Τέτοιες παράνομες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»