Powered by

Τζίρο 220 εκατ. προσδοκά η ελληνική αγορά μάσκας

Στα 800.000 τεμάχια και άνω την ημέρα υπολογίζεται ότι μπορεί να ανέλθει η ημερήσια παραγωγή χειρουργικών μασκών από τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των πλαστικών αλλά και της υγείας, προκειμένου να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση λόγω πανδημίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα που κατέχουν για την υποστήριξη του εν λόγω εγχειρήματος.

Στη συγκεκριμένη επιχειρηματική αλυσίδα προστίθενται η χονδρική διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς και η λιανική του κλάδου της υγείας, αλλά και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως τονίζεται από τα στελέχη του χώρου της παραγωγής.

Πρόκειται για μία υπό διαμόρφωση αγορά σημαντικής αξίας, με τους πρώτους υπολογισμούς να αναφέρουν ότι μπορεί να φθάσει ή και να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ ετησίως σε τιμές λιανικής, δεδομένου ότι η τιμή της κάθε μάσκας στο ράφι εκτιμάται βάσει παραγόντων της αγοράς μεταξύ 0,80 και 1 ευρώ. Το κόστος απόκτησης των μασκών από τους πολίτες και τις οικογένειες εξαρτάται φυσικά από τη χρήση που επιβάλλουν οι συνθήκες.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

2015-2025: Η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας… Από την κατάρρευση στην ανταμοιβή
Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία-Τα επόμενα βήματα
Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση
Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets