Χωρίς φόρους οι πτήσεις Κύπρου-Ελλάδος μέχρι Οκτώβριο 2020!

Πρωτοβουλία για διακρατική συμφωνία με στόχο την προσέλκυση Ελλαδιτών τουριστών στην Κύπρο και Κυπρίων στην Ελλάδα με ελκυστικά τουριστικά πακέτα

Σε τηλεδιάσκεψη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου, αποφασίστηκαν τα επόμενα συντονισμένα βήματα που πρέπει να γίνουν με στόχο την προσέλκυση προσέλκυση Ελλαδιτών τουριστών στην Κύπρο και Κυπρίων στην Ελλάδα με ελκυστικά τουριστικά πακέτα.

Η συμφωνία προβλέπει κοινό αίτημα τους στις κυβερνήσεις των δύο χωρών με στόχο την επίτευξη διακρατικής συμφωνίας η οποία θα προβλέπει ότι αρχής γενομένης από τις 15 Ιουνίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2020 δεν θα υπάρχουν φόροι στις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια των δύο χωρών.

Στην ουσία στόχος είναι να εκμεταλλευτούν τη σωστή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού που έγινε από τις δύο χώρες και να συγκρατήσουν σε κάποιο βαθμό τις απώλειες που δημιούργησε η κρίση του κορωνοϊού.

«Τα οφέλη είναι πολλαπλά και για τον εξερχόμενο και τον εισερχόμενο τουρισμό. Απευθυνθήκαμε πρώτα στους γείτονες και ομοεθνείς μας που θεωρούνται όπως και η Κύπρος ένας safe προορισμός για να κάνουμε αυτή τη συμφωνία. Η Κύπρος έχει πολλά να κερδίσει καθώς οι Κύπριοι που επισκέπτονται κάθε χρόνιο την Ελλάδα ανέρχονται περίπου στις 500 χιλιάδες, ενώ οι Ελλαδίτες που επισκέπτονται στην Κύπρο είναι μόλις 200.000. Άρα υπάρχουν περιθώρια για σημαντική άνοδο», υπογράμμισε στο InBusinessNews ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Βασίλης Σταματάρης.

Όπως πληροφορούμαστε σύντομα θα προσεγγιστούν και ξενοδοχεία σε αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο με στόχο να προσφέρουν κλίνες για ενίσχυση αυτής της προσπάθειας σε Κύπρο και Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στη συχνότητα των πτήσεων προς Ελλάδα, στις σκέψεις είναι να πραγματοποιούνται πτήσεις στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κρήτης και μετά να γίνονται εσωτερικές πτήσεις σε όλους όσοι επιλέγουν άλλο νησί της Ελλάδος.

Η Aegean εκδήλωσε ήδη ενδιαφέρον να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, ενώ στο χορό αναμένεται να μπουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Γίνονται επίσης σκέψεις όπως υπάρχουν πακέτα για διακοπές κάποιες μέρες στην Κύπρο και άλλες στην Ελλάδα με στόχο να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο οι δύο χώρες.

Παράλληλα θα ζητήσουν όπως υπάρχει και κρατική επιδότηση σε αυτά τα πακέτα, όπως θα γίνει και για τον εσωτερικό τουρισμό.
 

Δειτε Επισης

Η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει ριζικά τον τουρισμό-Οι νέες τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν
Πάνε για να σπάσουν το φράγμα του 2019 τα έσοδα από τον τουρισμό το 2023
Φέρνει χρήμα ο τουρισμός... Αυξημένα τα έσοδα κατά τους πρώτους επτά μήνες
Cyprus Airways: Για τεχνικούς λόγους η καθυστέρηση πτήσης από Γαλλία
Coffee Berry: Ενισχύουν το πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού «Γκολ στη Ζωή»
Νέος πρόεδρος και μέλος στο Δ.Σ. της Cyprus Airways
Το παλιό αρχοντικό στο κέντρο της Λεμεσού που μετατράπηκε σε boutique hotel (pics)
Άσκηση στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας-Η έκκληση προς το κοινό
Κοινά πακέτα Σαουδικής Αραβίας-Κύπρου προτείνει ο Κουμής
Δήμος Λευκωσίας: Ψάχνει food truck για Πλατεία Ελευθερίας-Δωρεάν η φιλοξενία