Εν αναμονή νέων μέτρων στήριξης Οικονομίας και επιχειρήσεων

Πυρετώδεις και μαραθώνιες ήταν οι διαβουλεύσεις των αρμόδιων Υπουργείων κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ώστε από την μια να υλοποιηθούν τα ήδη εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης της Οικονομίας και των επιχειρήσεων, ενώ από την άλλη έγιναν διαβουλεύσεις για την ετοιμασία πρόσθετων μέτρων.

Συγκεκριμένα, εκτός απροόπτου σήμερα το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να αναρτηθούν οι αιτήσεις για το Σχέδιο Αναστολής Εργασιών για τις επιχειρήσεις, όπως επίσης και για τα σχέδια στήριξης των εργαζομένων, είτε πρόκειται για γονική άδεια, άδεια ασθενείς ή για το κατ’ εξαίρεση ανεργιακό επίδομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός της εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο στήριξης των αυτοεργοδοτουμένων, ενώ τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων προϋποθέτει τον όρο πως οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στα σχέδια δεν θα μπορούν για διάστημα δώδεκα μηνών να προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού.

Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων θα στοχεύει στην διασφάλιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας, την τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω εγγυημένων δανείων ή επιδότησης τόκων. Δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθεί το πλαίσιο για ευέλικτη εργασία.

Νομοσχέδια
Την ίδια ώρα, στην Βουλή κατατίθενται τα νομοσχέδια που αφορούν στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και των αυτοεργοδοτούμενων, ενώ συζητείται το θέμα αναστολής της εφαρμογή των προνοιών του νόμου περί ενοικιοστασίου που προβλέπει εξώσεις ενοίκων με διαδικασίες εξπρές.

Τράπεζες
Οι Τράπεζες με βάση των αποφάσεων της Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να εξαγγείλουν και τα δικά τους μέτρα για πρόσθετη ρευστότητα στην οικονομία, ενώ καλούνται να δεχθούν αναστολή πληρωμής δόσεων και να μειώσουν επιτόκια και χρεώσεις σε νέες διευκολύνσεις.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου