Τράπεζες: Χωρίς πολεμοφόδια δεν μπαίνουν στον πόλεμο

Χωρίς τις διευκρινιστικές εγκυκλίους της Κεντρικής Τράπεζας και χωρίς να γνωρίζουν το εύρος των κυβερνητικών εγγυήσεων στα νέα δάνεια που θα παραχωρήσει η κυβέρνηση οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να ανακοινώσουν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ανέφεραν στο InBusinessNews αρμόδιες τραπεζικές πηγές.

Όπως μας τονίστηκε η μεγαλύτερη ανησυχία τους έγκειται στο ίδιο υψηλό ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Κύπρο που είναι το μεγαλύτερο σε ποσοστό σε όλη την ΕΕ κάτι το οποίο τους φοβίζει.

«Αναμένουμε τις εγκυκλίους της Κεντρικής και το εύρος των κρατικών εγγυήσεων σε νέα δάνεια, για να κινηθούμε και να στηρίξουμε τους καλοπληρωτές πελάτες μας που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτή η εβδομάδα είναι καθοριστική για τη λήψη όλων των αποφάσεων. Το σκεπτικό πάντως για την παραχώρηση νέων δανείων είναι για να δοθεί boost στην οικονομία όταν τερματιστεί η κρίση», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Να θυμίσουμε πως ο Διοικητής της Κεντρικής Κωνσταντίνος Ηροδότου κάλεσε τις τράπεζες να προβούν σε ανακοινώσεις πριν τις διευκρινιστικές εγκυκλίους που αναμένουν από τον ίδιο.

Δειτε Επισης

Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηγεσία ξεκινά με συμμετοχή
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Γ. Παναγιώτου: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα-Η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά
Πόσα χρωστούν οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου-Οι οικονομικές τους καταστάσεις για το 2024
Ρυθμίζονται νομοθετικά οι Εταιρείες Διοίκησης Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων-Πάει Ολομέλεια το νομοσχέδιο
Τράπεζα Κύπρου: Στις 12 Μαΐου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου
Cyfield: Ποιότητα κατασκευής και σίγουρος τίτλος ιδιοκτησίας-Έκδοση τίτλων για τρία ακόμα έργα
FIBA Eurobasket 2025: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες της A&A Apostolides στο «Σπύρος Κυπριανού»
Βιλερουά ντε Γκαλό: Περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων στην Ευρώπη παρά την αβεβαιότητα λόγω... Τραμπ
Η εξαγορά της Δωδώνης από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία και τα νέα δεδομένα που φέρνει στην κυπριακή αγορά