Powered by

Πληθωρισμός 1% τον Φεβρουάριο ετησίως

Πληθωρισμός της τάξης του 1% καταγράφηκε τον Φεβρουάριο φέτος σε ετήσια βάση στην Κύπρο ενώ σε μηνιαία ήταν 0,2%, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα, την Τετάρτη, η Στατιστική Υπηρεσία. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο αναρτάται στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1% τον Φεβρουάριο φέτος σε σχέση με τον Φεβρουάριο πέρσι. Σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020, αυξήθηκε κατά 0,2%.

Παράλληλα, για το πρώτο δίμηνο του χρόνου σημειώθηκε αύξηση 0,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο πέρσι, οι κατηγορίες Επικοινωνίες και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή με ποσοστά 4,1% και 3,5% αντίστοιχα.  Η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση σε ποσοστό 4,2%, αναφέρεται.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020, η μεγαλύτερη μεταβολή παρουσιάστηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση σε ποσοστό 4,7%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020 σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Επικοινωνίες κατά 3,7%, ενώ η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση σε ποσοστό 3,5%.

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2019, η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες τον Φεβρουάριο φέτος παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια σε ποσοστό 6,5%, ενώ σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020 η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα σε ποσοστό 1,1%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ