Powered by

Μειώθηκε 2% η απασχόληση το τρίτο τρίμηνο

Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταv κατά το 3ο τρίμηνο του 2020 υπολογίζεται στα 442.785 άτομα, εκ των οποίων 394.549 είναι υπάλληλοι και 48.236 αυτοαπασχολούμενοι. 

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, η συνολική απασχόληση για το 3ο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε κατά 2%.

Οι σημαντικότερες ποσοστιαίες μειώσεις παρατηρήθηκαν στους τομείς των Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (NACE I), Μεταφορών και Αποθήκευσης (NACE H), Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (NACE N), Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (NACE R) και Άλλων Δραστηριοτήτων Παροχής Υπηρεσιών (NACE S).

Οι πραγματικές ώρες εργασίας για το 3ο τρίμηνο του 2020 υπολογίζονται στις 185.796 χιλιάδες, με ποσοστό μείωσης 5,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Οι σημαντικότερες ποσοστιαίες μειώσεις παρατηρήθηκαν στους τομείς των Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (NACE I), Μεταφορών και Αποθήκευσης (NACE H), Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (NACE N), Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (NACE R) και Άλλων Δραστηριοτήτων Παροχής Υπηρεσιών (NACE S). 

Δειτε Επισης

Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπάθεια διεύρυνσης του επιδόματος τέκνου, έρχεται τρίτη δέσμη μέτρων για το δημογραφικό
Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη