Στον Γιώργο Μούσκα το Βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader – Ναυτιλία

Στoν Chairman της Olympia Ocean Carriers, Γιώργο Μούσκα, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Ναυτιλία στα 7α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Γιώργος Μούσκας είναι γιος του πλοίαρχου Κυριάκου Μούσκα, που δημιούργησε τη ναυτιλιακή Zela Shipping. Με καταγωγή από την Αμμόχωστο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο όπου και απέκτησε πτυχίο νομικής. Μετά το τέλος των σπουδών του, το 1976, ο πατέρας του ζήτησε από αυτόν να συμμετάσχει στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία, Zela Shipping. Μαζί με τον αδελφό του, Ζήνωνα, διοικούσαν με επιτυχία την εταιρεία, επεκτείνοντας και εκσυγχρονίζοντας τον στόλο της.

Ο Γιώργος Μούσκας ειδικεύεται στη ναύλωση δεξαμενοπλοίων καθώς και στην πώληση κι αγορά πλοίων. Τα κεντρικά γραφεία της Zela Shipping λειτουργούσαν για χρόνια στο Λονδίνο και την Αθήνα. Το 2014, μαζί με τον αδελφό του, πήραν τη στρατηγική απόφαση να μεταφέρουν τόσο το γραφείο του Λονδίνου όσο κι εκείνο της Αθήνα στη Λεμεσό, όπου και στεγάστηκαν όλα τα τμήματα της εταιρείας. Στην Κύπρο ιδρύθηκε μια νέα ναυτιλιακή, με την επωνυμία Olympia Ocean Carriers, στην οποία ο Γιώργος Μούσκας είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η Olympia Ocean Carrier ελέγχει πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, με συνολικό νεκρό βάρος 1.850.000 τόνων. Σχεδόν όλα τα πλοία φέρουν την κυπριακή σημαία και όλα τυγχάνουν διαχείρισης από τη Λεμεσό. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 25 εργαζόμενους στα κεντρικά της γραφεία στη Λεμεσό και περίπου 400 ναυτικούς.

Το 2009 ο Γιώργος Μούσκας εκλέχτηκε πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, μια θέση που κατείχε μέχρι το 2016. Σήμερα, είναι ακόμη ενεργός στο διοικητικό συμβούλιο με τη θέση του αντιπροέδρου.

Δειτε Επισης

Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)
Οι μαθητές φέρνουν την αλλαγή με το Net Zero for Youth (NZ4Y)
Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το βραβείο που πήραμε στα IN Business Awards (vid)